O-STA

Matevžu Gačniku ponovno cenjen strokovni naziv Microsoft Regional Director

Matevž Gačnik iz podjetja Gama System je ponovno prejel cenjeni naziv Microsoftov regionalni direktor za Slovenijo. Imenovanje potrjuje njegovo visoko strokovnost in predanost Microsoftovim tehnologijam ter istočasno poudarja tesno sodelovanje med Microsoftom in slovenskimi partnerji. Regionalni direktorji niso Microsoftovi zaposleni, temveč neodvisni strokovnjaki, izbrani zaradi svoje vodilne vloge v lokalnih tehnoloških skupnostih in izrednih dosežkov na svojem področju.

Matevž Gačnik je naziv Microsoftovega regionalnega direktorja (Microsoft Regional Director) pridobil za obdobje dveh let (2010 in 2011). Microsoftovi regionalni direktorji so neodvisni razvijalci in programski arhitekti, ki so izbrani zaradi svoje vodilne vloge v lokalnih tehnoloških krogih in izrednih dosežkov na svojem področju. Osnovno poslanstvo regionalnih direktorjev je, da z večjimi strankami in lokalno skupnostjo razvijalcev izmenjujejo informacije o Microsoftovih tehnologijah in Microsoftu posredujejo povratne informacije, ki so jih pridobili v svojih stikih s strankami.

"Imenovanje Matevža Gačnika za regionalnega direktorja potrjuje kakovost domačega znanja," je povedal Boštjan Stražar, vodja skupine za razvijalce in platforme v slovenski podružnici Microsofta. "Imenovanje pomeni, da bodo imeli slovenski razvijalci priložnost pridobivanja poglobljenih in strokovnih informacij o Microsoftovih tehnologijah, kar jim bo omogočilo, da se odločijo za prave tehnologije, ki bodo njihovim podjetjem ponujale največ."

Matevž Gačnik je eden izmed vodilnih strokovnjakov na področju informacijskih tehnologij, saj je med drugim že dlje časa priznan strokovnjak s statusom Most Valuable Professional (MVP) na področju rešitvenih arhitektur. S tem je tudi eden izmed izjemno redkih strokovnjakov MVP na svetu, ki je hkrati tudi regionalni direktor. Gačnik sodeluje z Microsoftovo razvojno skupino v Redmondu, ki razvija imenski prostor System.ServiceModel in se ukvarja s storitveno usmerjenimi arhitekturami.

"Ponovno imenovanje za regionalnega direktorja še poglablja sodelovanja s podjetjem Microsoft," je povedal Matevž Gačnik, tehnični direktor, Gama System. "Glede na pomembnost razvoja lastnih izdelkov za napredek domače informacijske tehnologije je pomembno, da so neodvisne in strokovne informacije ter tehnološke odločitve na voljo čim večjemu številu slovenskih arhitektov in razvijalcev."

Podjetje Gama System sodi med najbolj prodorne Microsoftove slovenske partnerje s statusom Microsoft Gold Partner. Pred kratkim je zaključilo certifikacijo krovnega izdelka Gama System eDocs za operacijski sistem Windows 7.

Spletna stran: http://www.microsoft.com/slovenija/novinarji/

Simona Rakuša, vodja odnosov z javnostmi: simonar@microsoft.com, Microsoft d.o.o., tel. (01) 5 846 100