O-STA

Pošta Slovenije z novo donacijo

Pošta Slovenije družbeno odgovorna tudi v letu 2010

MARIBOR, 22. januar 2010 - Pošta Slovenije kljub kriznemu obdobju tudi letos nadaljuje s krepitvijo družbene odgovornosti. Generalni direktor Pošte Slovenije Aleš Hauc in namestnik generalnega direktorja mag. Igor Marinič sta danes Univerzitetnemu kliničnemu centru Maribor predala donacijo v skupni višini 19.500 evrov, Splošni bolnišnici dr. Jožeta Potrča Ptuj, Centru za socialno delo Maribor ter Nadškofijski Karitas Maribor pa donacije v zneskih po 6.500 evrov. Pošta Slovenije je tako v humanitarne namene razdelila kar 39.000 evrov.

Tradicionalna donacija Pošte Slovenije UKC Maribor, že peta zapovrstjo, je razdeljena na tri enakovredne deleže po 6.500 evrov. Namenjeni so Kliniki za pediatrijo za nakup dveh avtomatskih defibrilatorjev z otroškimi elektrodami in monitorja za nadzor vitalnih funkcij otrok, Oddelku za travmatologijo Klinike za kirurgijo za pomoč pri usposabljanju zdravnikov za inštruktorje ter Radiološkemu oddelku za nakup barvnih tiskalnikov, ki so v procesu digitalizacije oddelka osnovni pripomoček za izdelavo barvnih rekonstrukcij opravljenih žilnih preiskav. V imenu Univerzitetnega kliničnega centra Maribor sta donacije prevzela organizacijski vodja Klinike za kirurgijo prim. Jože Ferk ter predstojnik Klinike za pediatrijo asist. dr. Jernej Dolinšek.

Današnje novinarske konference ob predaji donacije se je udeležil tudi direktor Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj Robert Čeh, ki bo donacijo v višini 6.500 evrov namenila za nakup dveh defibrilatorjev za potrebe porodnišnice in izobraževanje zaposlenih.

V imenu Centra za socialno delo Maribor je donacijo v višini 6.500 evrov prevzel direktor Jožef Tivadar, namenili pa jo bodo za ureditev stopnišča in samostojnega vhoda v Krizni center za ženske in otroke. Nadškofijska Karitas Maribor pa bo donacijo v znesku 6.500 evrov, ki jo je prevzel generalni tajnik Darko Bračun, namenila projektu za otroke Več luči, več upanja.

"Pošta Slovenije kot pomembno podjetje vodi aktivno politiko družbene odgovornosti in ima poseben posluh za potrebe okolja, v katerem deluje. Prav v teh kriznih časih je to še zlasti pomembno, zato bomo to dejavnost krepili in po najboljših močeh pomagali razvijati humanitarne aktivnosti v pomoč vsem, ki so tega potrebni," je dejal generalni direktor Pošte Slovenije Aleš Hauc.

Omenjene donacije Pošte Slovenije sodijo v sklop celoletne dejavnosti Pošte Slovenije na področju družbene odgovornosti v minulem letu, za kar je Pošta Slovenije namenila 50.000 evrov. Pošta Slovenije sicer kot sponzor in donator sodeluje pri različnih aktivnostih na športnem, izobraževalnem, znanstvenem, kulturnem in umetniškem področju, aktivno pa se vključuje tudi v izvedbo humanitarnih akcij. V skladu s politiko družbene odgovornosti želi Pošta Slovenije prispevati k razvoju lokalnega okolja, v katerem je močno prisotna.

Na fotografiji: predstavniki prejemnikov donacij

DODATNE INFORMACIJE:


Jasmina Roškar, telefon: 02 449 2185, e-pošta: jasmina.roskar@posta.si
Megi Jarc, telefon: 02 449 2119, e-pošta: megi.jarc@posta.si
Zoran Ličen, telefon: 02 449 2121, e-pošta: zoran.licen@posta.si