O-STA

DB AG potrdil predlog poslovnega sodelovanja SŽ

Tovorni promet v ospredju zanimanja Nemških železnic

Generalni direktor Slovenskih železnic (SŽ) Goran Brankovič se je v petek sestal z generalnim direktorjem DB AG dr. Rüdigerjem Grubejem. Brankovič je v triurnem srečanju predstavil razvojne načrte SŽ in konkreten predlog sodelovanja. Sogovornika sta dogovorila novo delovno srečanje v februarju, ko bodo z vodstvom DB Schenker Rail AG potekali razgovori o zagonu predlaganih projektnih aktivnosti.

Dr. Grube je v pogovoru poudaril interes po sodelovanju predvsem na področju tovornega prometa. Širitev dejavnosti v jugovzhodni Evropi je za obe podjetji posebnega pomena, skupno sodelovanje v regiji pa bo zagotovilo učinkovitejše in hitrejše doseganje poslovnih ciljev.

Brankovič ocenjuje sestanek, ki sta se ga udeležila tudi direktor za tovorni promet Robert Vuga in mag. Igor Hribar, pomočnik direktorja za mednarodne zadeve, kot zelo ploden in uspešen. Sodelovanje med obema podjetjema bo pomemben prispevek k razvoju tovornega prometa, prenos znanja in tehnologij pa bo omogočil izboljšanje tudi drugih storitev SŽ.

Slovenske železnice d.o.o.