O-STA

Spletni sestanki imajo novo podobo

Ljubljana, 3. Februar 2010: Podjetje XLAB je na spletni strani www.islonline.com objavilo beta verzijo čisto prenovljene programske rešitve ISL Groop 2.0, namenjene spletnim sestankom in e-izobraževanju.

Na voljo je beta verzija ISL Groop 2.0

Nova različica prinaša nov, prijeten in predvsem zelo uporaben grafični uporabniški vmesnik, ki omogoča preprosto uporabo programa in lažje ter še bolj učinkovito sodelovanje. Dodane so nekatere nove funkcije, ki so dostopne preko poenostavljene navigacije. Poleg tega je olajšana vzpostavitev avdio in video komunikacije, saj program sam zazna priključene naprave ter samodejno izbere najbolj primeren zvočnik in mikrofon.

Spletni sestanki v treh minutah

ISL Groop uporabniku omogoča učinkovito komunikacijo s poslovnimi partnerji, sodelavci ali učenci. Preko spletnega vmesnika lahko v nekaj minutah vzpostavite spletni sestanek, pri čemer program ne zahteva nobenih posebnih nastavitev in namestitev na vašem računalniku. Potrebujete le povezavo z internetom, za aktivno sodelovanje v videokonferenci pa še slušalke z mikrofonom in spletno kamero. V virtualno sejno sobo lahko uvozite PowerPoint predstavitev, ali pa z udeleženci delite svoje namizje in prikazujete živo vsebino na vašem zaslonu. Med predstavitvijo lahko uporabljate tudi orodja za opombe, s katerimi poudarite najpomembnejše točke predstavitve.

Komunikacijska platforma, ki temelji na računalništvu v oblaku

Skupina izdelkov ISL Online temelji na spletni komunikacijski platformi, ki jo tvori skupina XLAB-ovih strežnikov po svetu, ki so med seboj povezani v spletno komunikacijsko omrežje. Večina namenskih

strežnikov se nahaja v različnih podatkovnih centrih po Evropi in ZDA, nekaj strežnikov pa ima XLAB postavljenih tudi na Japonskem, na bližnjem vzhodu ter v Južni Ameriki. Delovanje komunikacijskega omrežja temelji na načelih t. i. računalništva v oblaku (angl. cloud computing), saj je omrežje zasnovano kot dinamično razširljiv porazdeljen računalniški sistem, ki uporabniku zagotavlja enostavno, nemoteno in zelo zanesljivo uporabo storitev ISL Online.

www.islonline.com | www.xlab.si

O ISL Online

www.islonline.com se na trgu ponudnikov storitev za spletno komunikacijo pojavlja že od leta 2003. Danes njihove rešitve, kot so podpora na daljavo, dostop do oddaljenega računalnika, spletni pogovori in spletni sestanki, uporablja že več kot 70.000 podjetij po vsem svetu.

O podjetju XLAB Podjetje XLAB d.o.o., ki se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za enostaven dostop in nadzor oddaljenega namizja, sestanke in komunikacijo preko medmrežja na zahtevo, sodi v sam svetovni vrh. Izdelki ISL Online so združeni v poslovni paket "Vse v enem", ki nudi vsem, od malih, srednjih in velikih podjetij do posameznikov, nov, preprost in varen način dostopa do oddaljenega računalnika, sodelovanja s strankami, partnerji in zaposlenimi v dejanskem času. Izdelki ISL Online so tehnološko dovršeni ter slovijo po svoji enostavni uporabi, poleg tega pa so tudi cenovno dostopni.