O-STA

Okrogla miza ob Dnevu varne rabe interneta 2010, 9. februar, ob 9.20, OŠ Maksa Pečarja Črnuče, Črnuška cesta 9

Letošnji svetovni Dan varne rabe interneta, ki ga bomo praznovali 9. februarja, je posvečen izredno aktualni temi neprevidnega objavljanja osebnih podatkov, slik, videov, informacij na svetovnem spletu.

Slogan dneva se glasi PREMISLI, PREDEN SE DAŠ NA NET.

Ob tej priložnosti vas točka osveščanja o varni rabi interneta SAFE-SI vabi na okroglo mizo, ki jo 9. februarja 2010 pripravljamo za učence OŠ n.h. Maksa Pečarja v Črnučah, Črnuška cesta 9:

9.20 - 10.20

OKROGLA MIZA

Svoje nasvete, mnenja, odgovore na vprašanja o zasebnosti na spletu bodo predstavili:

- Nataša Pirc Musar, Informacijska pooblaščenka

- Trkaj, raper in kolumnist

- Matej Potokar, generalni direktor, Microsoft Slovenija

- Miha Rejc, urednik strani za socialno mreženje Glasujzame.com

- Rebeka Brkovič in Pia Skledar, dijakinji

Pogovor bo vodila Ajda Jerman Kuželički, predstavnica projekta SAFE-SI.

10.25 - 10.55

Govorniki okrogle mize bodo na voljo za novinarska vprašanja o letošnji temi dneva varne rabe interneta in o različnih iniciativah in programih za varnejšo spletno izkušnjo naših najmlajših, med drugim tudi o svetovalni liniji za mlade Nasvet za net, ki ravno ta dan praznuje prvo leto svojega obstoja.

-----------

Projekt SAFE-SI (www.safe.si), delujoč na Fakulteti za družbene vede, je točka osveščanja o varni rabi interneta v Sloveniji. Namenjena je otrokom, mladostnikom, staršem in učiteljem. Z različnimi informativnimi in svetovalnimi aktivnostmi spodbuja k učinkoviti in varni izrabi prednosti, ki jih prinašajo nove tehnologije, kot sta internet in mobilni telefon.

Dodatne informacije: Ajda Jerman Kuželički, odnosi z javnostmi, Projekt SAFE-SI, Univerza v Ljubljani, Fakulteta za družbene vede, 01 580 5387, ajda@ris.org