O-STA

Outlook postaja družaben z dodatki za LinkedIn, Facebook in MySpace

Microsoft je izdal rešitev Outlook Social Connector za omrežje LinkedIn, ki uporabnikom aplikacije Outlook omogoča preprosto in hitro povezovanje z vodilnim poslovnim spletnim omrežjem. Outlook Social Connector bogati izkušnjo uporabe Outlooka z zgodovino komunikacij, kontaktnimi informacijami in drugimi podatki iz profesionalnih ali družabnih spletnih omrežij. Podjetje je ob tej priložnosti napovedalo tudi partnerstvo z družabnima omrežjema Facebook in MySpace ter predstavitev ustreznih dodatkov.

Prva javna preizkusna različica dodatka LinkedIn for Outlook povezuje najbolj priljubljeno profesionalno omrežje z vodilnim komunikacijskim programom. Uporabnikom omogoča:

  • Povezovanje z računom LinkedIn v Outlooku in ogled statusnih informacij prijateljev ter njihovih fotografij ob e-poštnem sporočilu.
  • Samodejno osveževanje stikov, shranjenih v Outlooku, z najnovejšimi informacijami iz omrežja LinkedIn. Če prijatelji v LinkedInu spremenijo telefonske številke, e-poštne naslove ali druge kontaktne informacije, se te samodejno posodobijo tudi v Outlooku, s čimer so uporabnikom v vsakem trenutku na voljo najnovejši podatki.
  • Uporabo najnovejših kontaktnih podatkov, pridobljenih iz omrežja LinkedIn, na mobilnih telefonih prek sinhronizacije z Outlookom.
  • Krepitev lastnega profesionalnega omrežja neposredno iz e-poštnega predala. Z enim klikom je mogoče dodajati nove prijatelje.

Za uporabo dodatka LinkedIn for Outlook je potrebna zbirka Office različic 2010, 2007 ali 2003. Uporabniki različic 2007 in 2003 morajo najprej namestiti programsko opremo Outlook Social Connector. Uporabniki preizkusne različice zbirke Office 2010 pa morajo pred namestitvijo dodatka za omrežje LinkedIn najprej posodobiti programsko opremo Outlook Social Connector.

Dodatki Outlook Social Connector ne ustvarjajo novega profesionalnega ali družabnega omrežja, temveč nudijo zaposlenim uporabnikom, ki so že vključeni v eno izmed omrežij, več udobja in preprostosti.

Spletna stran: http://www.microsoft.com/slovenija/novinarji/

Simona Rakuša, vodja odnosov z javnostmi: simonar@microsoft.com, Microsoft d.o.o., tel. (01) 5 846 100