O-STA

SAOP v partnerstvu s švicarskim iStor Secure IT za večjo varnost uporabniških podatkov

Uporabnikom poslovnega informacijskega sistema iCenter so na voljo prilagojene storitve varnostnega shranjevanja podatkov iStor Secure DataVault (SDV).

ŠEMPETER PRI GORICI, 26. 2. 2010 - Podjetje SAOP, vodilni razvijalec poslovne programske opreme za podjetja in javne ustanove, je postalo partner švicarskega podjetja iStor. V podjetju SAOP želijo prek tega partnerstva uporabnikom poslovnih rešitev iCenter zagotoviti vrhunske storitve varnostnega shranjevanja podatkov in jim tako pomagati zmanjševati poslovna tveganja. Uporabniki iCentra bodo tako prek SAOP-ja pridobili varnostno shranjevanje podatkov, prilagojeno varnostnim zahtevam njihovega poslovnega informacijskega sistema za fiksno ceno.

"Naše partnerstvo z iStor je usmerjeno predvsem v izboljšanje informacijske varnosti naših strank. Pri vsakodnevnem delu s strankami namreč ugotavljamo, da stranke kljub zavedanju o pomembnosti varovanja podatkov tega še nimajo urejenega na način, kot ga zahteva sodobno informacijsko podprto poslovanje," je povedal Tomislav Puc, svetovalec v SAOP.

Boštjan Oblak, direktor strateškega razvoja in povezav v iStor Slovenija, pa je ob tem povedal: "Varovanje računalniških podatkov je vse bolj kritično in tehnološko zahtevno opravilo. Vsaka panoga in aplikacija zahteva drugačen pristop, zato lahko kvalitetno in zanesljivo rešitev ponudi samo specializiran ponudnik v sodelovanju z razvijalcem programske opreme."

Dodana vrednost SAOP-jevih strokovnjakov je predvsem v obvladovanju poslovne programske opreme, na osnovi česar strankam zagotavljajo ustrezno postavitev in konfiguracijo storitve iStor Secure DataVault. Tako lahko uporabniki ob izpadu delovanja poslovnega informacijskega sistema, na primer zaradi okvare strežnika, v najkrajšem času ponovno poslujejo, ne da bi izgubili pomembne poslovne podatke.

"Rešitev SAOP iCenter ima sicer že vgrajene zmožnosti za varnostno shranjevanje. Vendar veliko uporabnikov ni pripravljeno vlagati v razmeroma drage sisteme, ki bi jih varovali pred izgubo podatkov, niti nimajo znanja, da bi interno vzpostavili ustrezne postopke varnostnega shranjevanja podatkov," je še pojasnil Puc.

Z uporabo storitve iStor Secure DataVault uporabniki vzpostavijo sistem varovanja podatkov praktično takoj po vklopu storitve. Vsi postopki varnostnega shranjevanja se izvajajo samodejno, brez njihovega posredovanja.

V SAOP so že izvedli vsa potrebna izobraževanja in usposabljanja, tako tehnične kot tudi prodajne ekipe, ki jih od pooblaščenih partnerjev zahteva iStor.

Dodatne informacije


Logotipi SAOP, fotografije, vsebinski članki... http://www.saop.si/site/o_podjetju_za_novinarje/413/za_novinarje.aspx

Peter Krkoč, Marketing in odnosi z javnostjo

SAOP d.o.o.
Cesta Goriške fronte 46
5290 Šempeter pri Gorici

T: 05 / 393 40 23

M: 031 604 851
E: peter.krkoc@saop.si
F: 05 / 393 81 36
S: http://www.saop.si