O-STA

Krepimo spomin

Ste morda pozabili plačati položnice? Ste pozabili na prijateljev rojstni dan? Ne skrbite, to se kdaj pa kdaj zgodi vsem. Strokovnjaki pravijo, da je občasno pozabljanje normalno, zato se nima smisla preveč jeziti. Skrbeti vas mora, če se vam to dogaja prepogosto ali če se težko osredotočite na tisto, kar počnete.

Tudi za možgane velja, da bolje delajo, če jih uporabljamo. Če skrbimo, da so čim bolj aktivni, si lažje zapomnimo informacije. To je le eden od nasvetov, kako izboljšati spomin. Še več jih je v novi številki revije V skrbi za vaše zdravje z naslovom Krepimo spomin. V njej smo se z različnimi strokovnjaki pogovarjali o spominu, koncentraciji, pozabljanju in demenci. Izvedeli boste, da pozabljamo stari in mladi, da stres poslabša koncentracijo in spomin ter da vsako pozabljanje še ni demenca. Prebrali boste lahko tudi, kako zdravnik oceni vaš spomin in kaj lahko za boljši spomin in večjo moč koncentracije naredite sami.

Dober spomin ne pomeni, da si zapomnimo čisto vse, saj bi bilo tega kmalu preveč. Pomeni pa, da si zapomnimo stvari, ki so pomembne, in pozabimo tisto, kar je manj pomembno. In ker spomin pomembno vpliva na naše življenje, se je vredno potruditi, da bo dobro deloval v vseh obdobjih našega življenja.

Revija izhaja večkrat na leto in obravnava vedno drugo aktualno zdravstveno temo. Na voljo je v lekarnah in čakalnicah družinskih zdravnikov po vsej Sloveniji, v avlah Krkinih poslovnih stavb in v Termah Krka ter na spletni strani www.krka.si/revija. Nanjo se lahko naročite z naročilnico, ki je priložena vsaki reviji, ali prek obrazca na spletni strani www.krka.si/revija.