O-STA

S SAOP v Srbijo prenaša inovativne poslovne programske storitve

SAOP razširil partnersko mrežo v Srbiji z novim partnerjem, novosadskim podjetjem G-Softic d.o.o., ki bo skrbel za delovanje in prodajo spletnih poslovno-računovodskih rešitev za malo gospodarstvo.

ŠEMPETER PRI GORICI, NOVI SAD, 22. 3. 2010 - Podjetje SAOP, vodilni proizvajalec poslovnih informacijskih rešitev za podjetja in javne ustanove, je s podjetjem G-Softic sklenilo strateško partnerstvo za razvoj, prodajo in delovanje spletne rešitve za vodenje poslovanja majhnih podjetij miniMAX. SAOP bo v Srbijo prenesel celoten model programske storitve miniMAX, ki se je v Sloveniji izkazal za zelo uspešnega. Podjetje G-Softic bo skrbelo za delovanje storitve ter vodenje prodaje, marketinga, uporabniške podpore in izobraževanja. V G-Softicu ocenjujejo, da bodo v prvem letu pridobili 1.000 pogodbenih strank in v roku treh let imeli približno 5.000 strank.

S sklenitvijo nove partnerske pogodbe na srbskem tržišču SAOP sledi strategiji širjenja na regijska tržišča. Zato naj bi po pričakovanjih ponudili miniMAX srbskim podjetjem v zadnjem četrtletju letos.

"Strateško partnerstvo s podjetjem G-softic smo sklenili na osnovi preteklih izkušenj, saj so se izkazali kot zanesljiv in kakovosten partner pri zunanjem izvajanju programerskih storitev," je povedala Sonja Šinigoj, direktorica podjetja SAOP. G-softic bo, v skladu s partnersko pogodbo, skrbel za delovanje in prodajo rešitve ter za podporo uporabnikom. "G-Softic ima vrhunsko ekipo strokovnjakov, tako da bodo v okviru partnerstva sodelovali tudi na področju raziskav in razvoja," je dodal Matevž Jenko, vodja razvoja miniMAX v podjetju SAOP. Z okrepitvijo raziskav in razvoja želijo v SAOP-ju kupcem zagotavljati najvišjo raven zmogljivosti, udobnosti, zanesljivosti in varnosti uporabe, kar je ob nenehnem razvoju spletnih tehnologij izredno zahtevno in zahteva naložbe v nova znanja. "Ponosni smo, da nam SAOP zaupa sodelovanje na tako pomembnem področju, kot so raziskave in razvoj. To je priznanje za celotno panogo informacijskih tehnologij v Srbiji," je poudaril Igor Stanišić iz podjetja G-Softic.

miniMAX je v Sloveniji pripomogel k dokončni utrditvi koncepta programske opreme kot storitve (SaaS) ter uveljavitvi modela e-računovodstva. Njegovo naprednost in aktualnost za manjša podjetja, v primerjavi s klasičnimi poslovnimi informacijskimi sistemi, je potrdila tudi visoka rast prodaje. "Isto filozofijo bomo uporabili na našem tržišču, zato pričakujemo visok odziv tako med računovodskimi servisi kot tudi njihovimi strankami," je še povedal Igor Stanišić. Kot ugotavljajo v G-Softicu, na srbskem tržišču še ni primerljive spletno-računovodske aplikacije za e-računovodstvo.

Več informacij:

G-softic d.o.o.

Ognjena Price 5, 21000 Novi Sad

Srbija

Igor Stanišić, odnosi z javnostjo

T: +381 (0) 21 452 196, F: +381 (0)21 66 18 229

E: igor.stanisic@g-softic.com

S: www.g-softic.com

SAOP d.o.o.
Cesta Goriške fronte 46 , 5290 Šempeter pri Gorici, Slovenija

Peter Krkoč, marketing in odnosi z javnostjo

T: +386 (0) 5 393 40 23, M: +386 (0) 31 604 851, F: +386 (0) 5 393 81 36

E: peter.krkoc@saop.si
S: http://www.saop.si