O-STA

Zmagovalke 15. državnega tekmovanja Mladi za turizem so raziskovalke iz Celja

Ljubljana, 24.3.2010- Nacionalno turistično združenje je v sodelovanju s Srednjo šolo za gostinstvo in turizem Ljubljana , včeraj v hotelu Mons, organiziralo 15. konferenco Mladi za turizem, na kateri je sedem ekip srednjih gostinsko-turističnih šol predstavilo raziskovalne naloge na temo "Moč avtentičnosti na globalnem turističnem trgu". Mladi raziskovalci so se soočili z izzivom, kako ustvariti večjo vrednost iz razpoložljivih virov, predvsem za srednja in mala podjetja. Prvo mesto so osvojile raziskovalke iz Celja.

Raziskovalke Ula Brečko, Lucija Cizej, Alja Dobnik in Sara Jakupović iz Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje so, pod mentorstvom Lidije Kokol, zasedle prvo mesto z nalogo "Za vikend pa v hribe, malo drugače". Ekipa bo za nagrado odpotovala na 3-dnevni izlet po evropskih prestolnicah, kamor jih bo popeljala turistična agencija Twin. Drugo mesto je osvojila Srednja šola Zagorje z nalogo Lepote in dobrote Zasavja in za nagrado se bodo dijaki popeljali z Rudolfovim splavom po reki Krki, ki jo podarja Kompas Novo mesto. Tretje mesto pa je osvojila Srednja šola za gostinstvo in turizem Ljubljana, ki je v nalogi Umetniško nabrežje ob Ljubljanici podala nekaj predlogov za oživitev dogajanja na nabrežjih, za nagrado pa si bodo dijaki pod strokovnim vodstvom zavoda Turizem Ljubljana ogledali Ljubljano na prav poseben način.

Ob 15. jubileju konference Mladi za turizem je mag. Janez Sirše, predsednik Nacionalnega turističnega združenja , podelil tudi priznanja vsem enajstim sodelujočim šolam iz Ljubljane Sevnice, Maribora, Slovenj Gradca, Zagorja, Celja, Radenc, Novega mesta, Velenja, Radovljice ter Izole. Priznanje za tvoren prispevek k razvoju in uveljavljanju znanja, raziskovalnega dela in inovativnosti dijakov gostinsko turističnih šol je bilo podeljeno tudi prvi pobudnici tekmovanja ga. Heleni Cvikl in dolgoletni podpornici ga. Vesni Loborec ter članoma komisije ga. Tadeji Krašna in g. Dejanu Križaj.

Dodatne informacije o tekmovanju in program konference na povezavi MLADI ZA TURIZEM .

Sponzorji in podporniki tekmovanja Mladi za turizem: Turistična agencija Twin, Hotel in kongresni center Mons, Turistična agencija Kompas Novo mesto, Zavod Turizem Ljubljana, Voda Costella


Nacionalno turistično združenje
ga. Nina Pečoler
e-mail : nina.pecoler@ntz-nta.si
Telefon: 05 971 05 76