O-STA

Jubilejna 15. NT konferenca vabi v Portorož

Znan je urnik predavanj, organizator podaljšuje t.i. early bird prijave

Ljubljana, 1. april 2010 - V petnajstih letih je Microsoftova NT konferenca v Sloveniji postala največji dogodek na področju informacijskih tehnologij, ki so danes vsakodnevna nuja skoraj vsakega posameznika, predvsem pa nepogrešljivo gonilo delovanja poslovnega sveta. Z združitvijo razvijalcev, IT strokovnjakov in poslovnežev želi organizator Microsoft Slovenija poglobiti sodelovanje med različnimi, a zelo povezanimi sferami. Sodobna informacijska tehnologija nudi temeljno podporo pri soočanju z izzivi sodobnega poslovnega sveta, zato predstavlja veliko več kot samo eno od funkcij v podjetjih. Kako se spoprijeti z novostmi in trendi v IT-ju in jih uporabiti v svoj prid, bo med 24. in 27. majem v Portorožu, skušali odgovoriti številni priznani domači in tuji predavatelji na 132 predavanjih in 12 delavnicah, ki jim bo prisluhnilo kar okrog 2000 udeležencev.

Da bo vsebina konference kar najbolj prilagojena željam udeležencev, se je organizator odločil pri sestavi urnika upoštevati želje prijavljenih in na tej osnovi pripraviti dokončen urnik štiridnevne konference. Udeleženci so tako lahko preko spletne strani www.ntk.si glasovali za predavanja in predavatelje, ki jih najbolj zanimajo. Oddanih je bilo več kot 600 glasov in med številnimi zanimivimi predavanji, ki jih bodo udeleženci lahko poslušali na letošnji NT konferenci, je bilo največ glasov podeljenih naslednjim:

- Arhitektura MS infrastrukture - Kako obvladati kaos v IT-ju?

- Avtomatizacija procesov IT s Centrom Microsoft System

- Desktop Optimization (virtualizacija)

- Delavnica: Windows 7 - Deployment

- Deploy Windows 7 Using Microsoft's FREE Deployment Tools

- A-to-Z of IPv6 and NG TCP/IP ter Windows Server 2008 R2 in Windows 7

- Migrate your XP Machines to Windows 7 Using Microsoft's Free Deployment Tools

- Office 2010 novosti

- Prehod na tehnologijo IPv6 v Microsoftovih okoljih

- Remote Desktop Services za vsakogar

Glede na rezultate glasovanja in ker se večina udeležencev za prijavo na konferenco odloča na osnovi natančnega urnika predavanj, se je Microsoft odločil podaljšati t.i. early bird prijave, ki zagotavljajo ugodnejše kotizacije, za dober teden dni, torej do 9. aprila 2010.

Microsoft NT konferenca je največja slovenska poslovna in tehnološka konferenca, na kateri se razvijalci, strokovnjaki za informacijske tehnologije in odločevalci letno seznanjajo z najnovejšimi tehnologijami, rešitvami in storitvami. Letošnja konferenca je jubilejna, saj je že petnajsta po vrsti. Kot že vsa leta doslej bo potekala v kongresnem centru hotelov Bernardin v Portorožu in bo poleg zanimivih predavanj in delavnic postregla tudi s pestrimi družabnimi dogodki. Za več informacij o Microsoft NT konferenci obiščite spletno stran www.ntk.si

Za dodatne informacije je na voljo: Simona Rakuša, e-pošta: simonar@microsoft.com, telefon 01 158 46 246 ali 041 384 710.