O-STA

Podjetje ARNE v družbi Microsoftovih partnerjev z najvišjim statusom

Partnerska mreža slovenskega Microsofta je bogatejša za novo podjetje z najvišjim partnerskim statusom Microsoft Gold Certified Partner. Naziv, ki potrjuje najvišjo raven strokovnosti in poznavanja ter izkušenj z Microsoftovimi tehnologijami, je pridobilo podjetje ARNE, ki se ukvarja s postavitvijo kompleksnih računalniških omrežij, z Microsoftom pa sodeluje že od leta 1998. Partnerji s statusom Gold Certified Partner imajo z Microsoftom vzpostavljene najbolj tesne oblike sodelovanja in dostop do različnih dodatnih ugodnosti, ki so jim v pomoč pri izvedbi tudi najbolj zahtevnih projektov.

Podjetje ARNE je bilo ustanovljeno leta 1989. Z nenehnimi vlaganji v strokovno znanje in poznavanje tehnologij so začetno storitveno dejavnost postopoma preoblikovali v celovito ponudbo, ki zajema vsa področja postavitve kompleksnih računalniških omrežij, od načrtovanja, dobave, namestitve in vzdrževanja računalniške opreme do uvajanja uporabnikov. Z Microsoftom sodeluje od leta 1998, v letošnjem letu pa so se s potrditvijo strokovnih znanj za rešitve za poslovno storilnost, rešitve omrežne infrastrukture in omrežne rešitve ter strežniške platforme pridružili izbranemu krogu partnerjev z najvišjim statusom. Podjetje ima že več let tudi status Microsoft Small Business Specialist, ki potrjuje celovito razumevanje edinstvenih potreb malih podjetij.

"V Microsoftu stavimo na naš partnerski model in obsežno mrežo partnerjev, zato smo še posebej veseli, ko lahko v izbrano družbo z najvišjim statusom vključimo novo podjetje," je povedal Matej Potokar, generalni direktor slovenske podružnice Microsofta. "S partnerji, kot je podjetje ARNE, ki imajo potrjeno najvišjo raven znanja in izkušnje z uvajanjem najbolj zahtevnih in inovativnih infrastrukturnih rešitev, lahko tudi stranke v Sloveniji izkoristijo vse prednosti naših naprednih platform, izdelkov in storitev."

Microsoftove partnerje odlikuje preizkušena sposobnost zagotavljanja rešitev na temelju Microsoftovih tehnologij in širok nabor tehničnih znanj, ob tem pa jim je v vsakem trenutku na voljo tudi Microsoftova podpora. Partnerji z najvišjim statusom Gold Certified Partner imajo priložnost razvoja najbolj tesnih delovnih odnosov z Microsoftom in pridobitve različnih dodatnih ugodnosti, ki so jim v pomoč pri izvedbi projektov.

"Delujemo v panogi, ki je izredno dinamična in konkurenčna, zato že od začetka veliko vlagamo v znanje in strokovnost svojih zaposlenih," je dodal Olimpio Peruško, direktor podjetja Arne d.o.o. "Uspešna uvrstitev med partnerje z najvišjim statusom, s katero smo letos nadgradili dolgoletno sodelovanje z Microsoftom, nam daje dodatno moč in energijo."

Po podatkih raziskovalnega podjetja IDC je v Sloveniji skoraj polovica vseh zaposlitev v panogi povezanih z Microsoftom, za vsak evro prihodkov, ki ga Microsoft ustvari v regiji, pa partnerska podjetja ustvarijo dodatnih 8,3 evra prihodkov z lastnimi storitvami in izdelki na Microsoftovi platformi. Z Microsoftom je pri svojem delu povezanih kar 11.000 ljudi v slovenski panogi informacijskih tehnologij.

Spletna stran: http://www.microsoft.com/slovenija/novinarji/

Simona Rakuša, vodja odnosov z javnostmi: simonar@microsoft.com, Microsoft d.o.o., tel. (01) 5 846 100