O-STA

V Novi Gorici poteka že 13. tradicionalno davčno izobraževanje

NOVA GORICA, 16. april 2010 - Tradicionalno davčno izobraževanje, letos pod naslovom AH, TI NESREČNI DAVKI, se v organizaciji davčno-svetovalnega podjetja BILANS in osrednjim sponzorstvom podjetja SAOP, letos odvija v Novi Gorici.

Skupaj s priznanimi strokovnjaki z davčnega področja se prikazuje pozitivno plat teh nesrečnih davkov. V sklopu protikriznih ukrepov namreč velja tudi rek: "pri davkih nič ni tako slabega, da ne bi moglo biti še slabše".

Na izobraževanju se je zbralo več kot 100 slušateljev - računovodij, finančnikov, davčnih svetovalcev, revizorjev, direktorjev in drugih oseb, odgovornih za finančno, davčno in računovodsko področje ter ekonomiko pri davčnih zavezancih.

"Davčna zakonodaja je podvržena pogostim spremembam, zato odgovorni v podjetjih potrebujejo verodostojne informacije o novostih, pa tudi pomoč pri izvajanju teh sprememb pri poslovanju," je povedala Sonja Šinigoj, direktorica podjetja SAOP in tudi dodala: "V podjetju SAOP smo izobraževanje podprli zato, ker se zavedamo, da je takšna izmenjava znanja in izkušenj izrednega pomena, če želijo organizacije poslovati tako kot to narekuje zakonodaja".

Na izobraževanju se obravnavajo davčne oaze v Sloveniji v delu posebnosti davčnega poslovanja v Pomurju in ekonomskih conah, značilnosti in problemi uporabe Konvencij o izogibanju dvojnega obdavčevanja (KIDO) ter posebnosti pri obdavčitvi podružnic v Sloveniji in tujini. Med spremembami v davčni zakonodaji je potekala razprava o novostih, ki jih je prinesel novi 76.a člen ZDDV-1 ter o spremembah Zakona o davčnem postopku, (ZDavP-2(B)). Predstavljene bodo tudi spremembe Slovenskih računovodskih standardov (SRS 2010).

Ob strokovnem delu izobraževanja je organizator ponudil tudi nepozabni družabni del srečanja, kjer so udeleženci med drugim najprej poslušali napotke aktivnega poslušanja in natančne komunikacij ter izmenjevali znanja in izkušnje tudi na neformalen način. V delu davčnega izleta po Primorskem so pokukali tudi k sosedom (ogled Trsta, obisk Sežane in Vilenice), s ciljem prikaza kulturne dediščine in etnografskega izročila Primorske ob kulinaričnih in animacijskih presenečenjih.