O-STA

Microsoft predal v proizvodnjo Office 2010 in sorodne izdelke

Microsoft je v proizvodnjo predal izdelke Office 2010, SharePoint 2010, Visio 2010 in Project 2010. Predaja v proizvodnjo je zadnji inženirski mejnik v razvoju izdelka pred njegovo uradno predstavitvijo na trgu. Od začetka programa javnega preizkušanja v novembru 2009 si je preizkusno različico zbirke Offce 2010 z Microsoftove spletne strani preneslo 7,5 milijona uporabnikov - trikrat več kot pri različici 2007 -, pri preizkušanju pa je sodelovalo tudi več kot 5.000 organizacij in partnerjev. Uradna predstavitev nove različice zbirke Office in sorodnih izdelkov bo potekala 12. maja, v maloprodaji pa bo v ZDA na voljo junija. Slovenska različica bo predvidoma izšla septembra 2010.

Microsoft Office 2010 je vrhunska zbirka za osebno storilnost na osebnem računalniku, mobilnih telefonih in spletnem brskalniku. Prinaša nova in izpopolnjena orodja za delo v pisarni, doma ali v šoli, kot so funkcije za urejanje videoposnetkov v programu PowerPoint, nove zmožnosti vizualizacije podatkov v Excelu, preprostejše in učinkovitejše upravljanje e-pošte v Outlooku ter naprednejše sodelovanje pri urejanju dokumentov v Wordu. Office 2010 je prva izdaja s spletnimi različicami programov Word, PowerPoint, Excel in OneNote, ki bodo omogočile dostop do dokumentov od skoraj kjerkoli, lažje skupinsko delo in ohranitev oblikovanja ne glede na uporabljeno napravo.

Zbirko Office 2010 in povezane izdelke bodo najprej, še pred uradno predstavitvijo prejeli kupci večjega števila licenc s sklenjeno pogodbo Software Assurance. Tem bodo izdelki v angleškem, španskem in francoskem jeziku na voljo že od 27. aprila. Kupci večjega števila licenc brez pogodbe Software Assurance pa bodo izdelke lahko kupili pri Microsoftovih partnerjih od 1. Maja dalje. Izdelka Office 2010 in SharePoint 2010 bosta za naročnike MSDN in TechNet predvidoma na voljo od 22. aprila.

Uradna predstavitev novih izdelkov za poslovne uporabnike, ki bo potekala v New Yorku in se je bo na spletni strani http://www.the2010event.com mogoče udeležiti tudi virtualno, bo sledila 12. maja. Zbirka Office 2010 bo kupcem v maloprodaji najprej na voljo v ZDA, in sicer junija, izdaja različice v slovenskem jeziku pa je predvidena za september 2010.

Spletna stran: http://www.microsoft.com/slovenija/novinarji/

Simona Rakuša, vodja odnosov z javnostmi: simonar@microsoft.com, Microsoft d.o.o., tel. (01) 5 846 100