O-STA

Pihalni orkester Tržič že v novih prostorih

V decembru 2009 je stekla gradnja novih prostorov Pihalnega orkestra Tržič. Skladno z dogovorom je Občina Tržič financirala stroške izvedbe gradbeno-obrtniških in inštalacijskih del v dvorani in na vhodnem stopnišču v višini 65.236,00 €, Pihalni orkester Tržič pa je poskrbel za notranjo opremo prostorov.

Z veseljem lahko povemo, da so bila dela v dvorani zaključena v začetku aprila in da so se godbeniki že preselili v nove prostore, v tem tednu so že začeli z vajami, iste prostore pa za pouk tolkal in vaje šolskega simfoničnega orkestra uporablja tudi Glasbena šola Tržič.

Predsednik Pihalnega orkestra Tržič, g. Vid Meglič ob selitvi pravi: "Pihalni orkester Tržič bi se brez pomoči Občine Tržič znašel praktično "na cesti", saj lastnih sredstev za izgradnjo nove godbene dvorane nikakor ne bi mogli zagotoviti sami. Z novimi prostori smo izredno zadovoljni in zato velja velika zahvala občini ter županu. Imamo res neverjetno dobre pogoje za delo, v primerjavi z drugimi gorenjskimi pihalnimi orkestri imamo trenutno prav gotovo daleč najboljšo dvorano za vadbo. Kar nas je najbolj skrbelo je akustika, vendar se je po prvih vajah izkazalo, da je akustika odlična in niso potrebne nobene naknadne korekcije."

Prenovljeni Kulturni center Tržič tako živi za kulturo in vizija Občine Tržič je, da se po izgradnji novih godbenih prostorov v prvem nadstropju stavbe investicija v prihodnjih letih nadaljuje še v zgornji etaži.

Kontaktni osebi:

  • Drago Zadnikar, spec., direktor občinske uprave. Tel.: 04/ 59 71 510
  • Vid Meglič, predsednik Pihalnega orkestra Tržič, GSM: 040/ 190 517