O-STA

Avon in Expresión en Corto International Film Festival razpisujeta 4. Mednarodni natečaj kratkega filma "Spregovori proti nasilju v družini"

Avon Mexico v sodelovanju z Expresión en Corto Mednarodnim filmskim festivalom razpisuje 4. mednarodni natečaj kratkega filma 'Speak Out Against Domestic Violence Short Film Contest 2010'.

Expresión en Corto je navedeni natečaj uradno razglasil tudi na Filmskem festivalu v Cannes-u, dne 15.5.2010 na Short Film Corner, najbolj pomembni platformi za distribucijo kratkega filma in obenem najbolj obiskane točke na Marché du Film, kjer se srečujejo producenti, kupci, distributerji in financerji. Takoj po predstavitvi letošnjega natečaja, je sledila projekcija lani nagrajenih filmov 'Speak Out Against Domestic Violence Short Film Contest'.

Slovenske filmske profesionalne in amaterske ustvarjalce vabimo k sodelovanju. Razpis najdete na spletni strani Expresión en Corto.

Sodelovanje Avona in Expresión en Corto se je pričelo leta 2007, ko je bil razpisan prvi natečaj Spregovori o nasilju v družini. Tedaj je sodelovalo 65 kratkih filmov iz devetih držav, leta 2008 se je na tekmovanje prijavilo 92 kratkih filmov iz 23 držav in lani že 209 filmov iz 33 držav z vsega sveta.

'Spregovori proti nasilju v družini' je Avonova iniciativa proti nasilju v družini in prizadevanja za osveščanje mlade generacije. Zagotovo ima film izjemno sporočilno moč, ne le kot medij, ki reflektira dogajanja v družbi, pač pa tudi kot orodje za dosego dolgoročnih ciljev predvsem pri mladi generaciji, ki še lahko spremeni našo družbo. Statistike nasilja v družini kažejo grozljivo visoke številke po vsem svetu, saj vsaka tretja ženska v svojem življenju doživi nasilje s strani partnerja, moža, očeta, brata. Kar je najbolj pretresljivo, pa so ankete o nasilju med mladimi ljudmi. Že med mladimi dekleti, najstnicami, je vsaj ena od petih izpostavljena grožnjam in ustrahovanju s strani fanta, če želi prekiniti razmerje.

Avon Products, Inc.

Avon, podjetje za ženske, je vodilno globalno kozmetično podjetje z več kot 10 milijardami US dolarjev letnega dohodka. Je največje podjetje v direktni prodaji in deluje v več kot 100 državah z okoli 6,2 milijonov neodvisnih prodajnih zastopnic. Avonova linija izdelkov vključuje kozmetične in modne izdelke in predstavlja priznane znamke, kot so Avon Color, Anew, Skin-So-Soft, Advance Techniques, Avon Naturals in Mark. Avon je globalni voditelj v boju proti raku dojk in proti nasilju v družini, saj so Avonov Sklad za ženske in globalni dobrodelni programi v te namene zbrali in darovali čez 730 milijonov dolarjev. Podjetje tudi sledi okoljevarstvenim načelom in se je uvrstilo na 25. mesto na Newsweekovi lestvici zelenih podjetij med 500 največjimi podjetji v ZDA. Več o Avonu na www.avoncompany.com.

Več informacij:

Dara Jovanović

Dara.jovanovic@avon.com

031 651 371

Avon, Vodovodna 99, 1000 Ljubljana