O-STA

Avon v drugem kvartalu povečal prihodke za 8%

Prihodki v drugem kvartalu znašajo kar 2,7 milijardi dolarjev, v podjetju napovedujejo še večjo rast

New York - Kozmetično podjetje Avon Products Inc. je objavilo novico, da njihovi prihodki drugega kvartala znašajo 2,7 milijarde dolarjev, kar predstavlja 8% rast glede na isto obdobje lani.

Prihodki od prodaje kozmetičnih proizvodov v drugem kvartalu so narasli za 9% in to v vseh kategorijah - vonji beležijo 16% rast, dekorativna kozmetika 12%, nega kože 4%, osebna nega 3%. Število aktivnih Avonovih članov (Avon Ladies) je naraslo za 5% v vseh regijah, število prodanih enot izdelkov pa za 1%.

"Rast v drugem kvartalu je posledica stalnih vlaganj v skladu z dolgoročnim razvojnim načrtom podjetja. Zadovoljni smo z izboljšanjem operativne marže in velikim porastom čistega dobička na delnico. Veseli smo tudi dejstva, da smo kvartal končali z izboljšanim operativnim denarnim tokom," je povedala Andreja Jung, predsednica in izvršna direktorica Avona (na fotografiji).

Neto prihodki v drugem četrtletju 2010 so znašali 168 milijona dolarjev, ali 0,39 dolarjev na delnico, v primerjavi z istim obdobjem lani, ko so neto prihodki znašali 83 milijonov dolarjev, ali 0,19 dolarjev na delnico.

V regiji Srednje in Vzhodne Evrope, kamor vključujemo tudi Slovenijo, je razvidna 10% rast v primerjavi z istim obdobjem lani. Število aktivnih Avonovih članov se je povečalo za 4%, število prodanih enot proizvodov pa za 1%. Dobiček iz poslovanja se je povečal za 310% v primerjavi z istim obdobjem v letu 2009.

Več o Avonu:

Avon je vodilno globalno kozmetično podjetje z več kot 10 bilijonov dolarjev letnih prihodkov. Je tudi največje podjetje na svetu, ki se ukvarja z direktno prodajo. Avon je prisoten v več kot 100 državah in ima približno 6,2 milijona neodvisnih prodajnih zastopnikov. Avonovi produkti vključujejo kozmetične izdelke, pa tudi modne izdelke in izdelke za dom. V svoji ponudbi imajo uveljavljene blagovne znamke, kot so: Avon Color, Anew, Skin-So-Soft, Advance Techniques, Avon Naturals in Mark. Več o podjetju najdete na www.avoncompany.com.

Informacije za medije:

Tina Pulko | Communication Coordinator Avon Slovenia | GSM: 031 651 371 | tina.pulko@avon.com

Avon d.o.o., Ljubljana | Vodovodna 99, 1000 Ljubljana | www.avon.si |www.avonblog.si