O-STA

Tržiške poletne prireditve 2010 - za vsakogar nekaj: pridite in poglejte

IZJAVA ZA JAVNOST

Tržič, 25. maj 2010

Tržiške poletne prireditve so del tradicije dobrih tradicionalnih tržiških prireditev, ki popestrijo družabno dogajanje in poletni utrip mesta. Že štirinajsto leto po vrsti bodo v juniju in avgustu v Tržiču gostovali gledališčniki, glasbeniki in drugi ustvarjalci, saj v mesto spet prihajajo "Tržiške poletne prireditve". Tudi letos bo poskrbljeno tako za odraslo kot za otroško publiko, saj so petkovi in sobotni večeri namenjeni koncertom in gledališkim predstavam, sobotni dopoldnevi pa otroškim predstavam in delavnicam. Letos bo večina prireditev gostovala v Kulturnem centru Tržič, saj bodo gradbena dela potekala tudi v poletnih mesecih, da bo mestno jedro jeseni zaživelo v novi podobi.

Program Tržiških poletnih prireditev se drži gesla "Za vsakogar nekaj: pridite in poglejte". V prvem, junijskem, delu se bodo najmlajši zabavali s plesočim medvedom Čalapinkom, ki jih bo postregel tudi z okusnimi palačinkami, uživali v predstavah Okamenela lepotica, Čebelica Maja in Čudežni pralni stroj Leonard ter ustvarjali na prav posebni delavnici na festivalu bržol.

Prvi del programa večernih prireditev sestavljajo gledališke predstave "Fuzbal je vse" z Gojmirjem Lešenjakom - Gojcem, "Fotr" z Ladom Bizovičarjem ter "Porno smeh ali vse česar niste želeli vedeti o seksu" Humoristične skupine Smeh. Ljubitelji glasbe bodo v programu našli izvajalce, kot so Romana Krajnčan, Pihalni orkester Tržič z Nušo Derenda in z ustvarjalci mjuzikla Moje pesmi, moje sanje ter učenci Glasbene šole Tržič. Program bo popestril še 2. Svetovni festival tržiških bržol.

Vse informacije o prireditvah in vstopnice za prireditve z vstopnino lahko dobite v pisarni Turistično promocijskega in informacijskega centra Tržič na Trgu svobode 18, na telefonskih številkah 04 59 71 536 in 051 627 057 ali po elektronski pošti informacije@trzic.si.

Dobrodošli na Tržiških poletnih prireditvah 2010!