O-STA

Allied Telesyn omogoča brezžično povezovanje namiznih računalnikov

PCI vmesnik AT-WRPCI omogoča uporabo brezžičnih PC vmesnikov v standardnih računalniških sistemih in delovnih postajah

Podjetje Allied Telesyn (http://www.alliedtelesyn.com/), vodilni svetovni dobavitelj enostavnih rešitev za omrežja IP za podjetja vseh velikosti, je danes predstavilo svoj novi izdelek, vmesnik za brezžično povezovanje AT-WRPCI. Vmesnik je predviden za nameščanje na PCI vodilu in omogoča enostavno uporabo Allied Telesynove brezžične rešitve, kartice AT-WR2411.

Brezžično povezovanje je v vzponu, še zlasti na področju poslovne uporabe, saj se je z uporabo tovrstnih rešitev moč preprosto izogniti nakupu razmeroma dragih vodnikov. Standardi, kot je 802.11b združenja IEEE, omogočajo enostavno povezovanje večjega števila računalnikov in drugih naprav v internet, kar uporabnikom omogoča izkoriščanje dobrobiti mrežnih komunikacij tudi na težko dostopnih mestih ali v prostorih, kjer se povezave pogosto spreminjajo, npr. v konferenčnih dvoranah, predavalnicah in podobno.

"Nadgradnje, selitve in druge spremembe v omrežjih lahko postanejo nočna mora vzdrževalcev omrežij,« je dejal Jim Berthot, izvršni direktor in podpredsednik podjetja Allied Telesyn. »Odprava potrebe po fizičnem stiku z omrežjem je ključ do brezžične prilagodljivosti, podjetja pa ugotavljajo, da je mobilnost, kakršno uživajo uporabniki prenosnih računalnikov, še kako koristna tudi na področju namiznih sistemov in delovnih postaj."

Vmesnik AT-WRPCI PCI v kombinaciji z brezžično dostopno točko AT-WL2411 in kartico zagotavlja eno najboljših brezžičnih omrežnih rešitev ta hip. S pomočjo naprednih varnostnih in upravljavskih mehanizmov dostopne točke AT-WL2411 se ustvari brezžično omrežje, po videzu podobno običajnemu Ethernet omrežju, le da lahko uporabniki svojo povezljivost “odnesejo s seboj”. Kartica AT-WR2411 je zasnovana na standardu 802.11b in ponuja hkrati zmogljivost ter varnost, saj podpira tako 40- kot tudi 128-bitno WEP (Wired Equivalent Privacy) zaščito.

Kombinacija AT-WRPCI/WR2411 zagotavlja nemoteno povezovanje tudi na 1,5-krat večjih razdaljah kot primerljivi konkurenčni izdelki, kar omogoča boljše pokrivanje in tako pomaga pri zmanjševanju števila dostopnih točk ter posledično tudi stroškov, samodejno prilagajanje hitrosti (11, 5,5, 2 in 1 MB/s) pa zagotavlja kar najboljšo povezljivost in zanesljivost delovanja mrežnih komponent.


AT-WRPCI je že na voljo po ceni 15.084 SIT.

Allied Telesyn – podjetje za omrežne sisteme

Ameriško podjetje Allied Telesyn deluje od leta 1987 in zaposluje več kot 2.000 ljudi. Sedeža podjetja sta na Japonskem (Tokio) in v ZDA (Bothell), svoja predstavništva pa imamo v 11 državah po vsem svetu (evropsko je v Amsterdamu). Izdelujemo vrhunsko omrežno opremo za mala in velika omrežja, internet (usmerjevalnike, razdelilnike, stikala, vmesnike LAN, pretvornike signalov, medije …)ter izdelke Ethernet, Fast Ethernet in Gigabit Ethernet. Tako smo edini svetovni ponudnik celovitih rešitev za vse omrežne infrastrukture, od adapterskih kartic do usmerjevalnikov. Vsem izdelkom zagotavljamo kvaliteto, garancijsko in pogarancijsko vzdrževanje in brezplačno tehnično podporo. Na voljo so prek velike mreže svetovalcev, prodajalcev in katalogov, predstavljeni pa so tudi na spletni strani www.alliedtelesyn.com.


Allied Telesyn Frits Janssen
Lainzer Strasse 12/5+6
1130 Wien, Austria

++ 43-1-876 24 41
++ 43-1-876 25 72