O-STA

iPROM z največjim sistemom za mobilno oglaševanje v Sloveniji

Ena vstopna točka za vse klasične in napredne mobilne formate

LJUBLJANA, 8. 10. 2012 - iPROM Mobile je nova iPROM-ova tehnološka in medijska rešitev v oblaku, ki omogoča centralizirano načrtovanje in izvedbo oglaševalskih akcij na mobilnih napravah. Programska rešitev za najsodobnejše oblike ciljanja, optimizacijo porabe medijskih sredstev ter poročanje o poteku oglaševanja v realnem času predstavlja največji sistem za mobilno oglaševanje na domačem trgu z mesečnim dosegom več kot 250.000 slovenskih mobilnih naprav.

iPROM z novo rešitvijo svojim naročnikom zagotavlja eno vstopno točko za standardizirano in avtomatizirano obvladovanje vseh oblik mobilnega oglaševanja v realnem času za najboljši izkoristek medijskih sredstev, namenjenih oglaševanju na mobilnih napravah. iPROM Mobile omogoča tako oglaševanje s standardnimi mobilnimi oglasi za vse mobilnike z WAP-dostopom do interneta kot oglaševanje z naprednimi oglasnimi formati, prilagojenimi posebej za pametne telefone in tablične računalnike, ki predstavljajo pretežni del mobilnega dostopa do interneta.

"Storitev iPROM Mobile je namenjena naročnikom, ki jim zagotavljamo celostne medijske rešitve na področju oglaševanja v digitalnih medijih. Vključevali jo bomo kot del integriranih spletnih medijskih strategij in naročnikom s tem zagotavljali konkurenčno prednost na trgu," je povedal Leon Brenčič, direktor odnosov z naročniki v podjetju iPROM.

Popolna prilagodljivost, delovanje v vseh programskih okoljih

Prednost programske rešitve iPROM Mobile je v tem, da se formati samodejno prilagajajo velikosti zaslona in delujejo na vseh mobilnih platformah, tudi če te ne podpirajo datotek flash (npr. iPhone). iPROM AdServer Mobile, tehnologija, ki stoji za platformo iPROM Mobile, omogoča tudi oglase HTML/HTML5, kar pomeni dodatno prednost za oglaševalce. Tem namreč ni treba izdelovati spletne strani, prilagojene posebej za mobilnike, svojo celotno ponudbo lahko predstavijo kar znotraj oglasa. Uporabniku se s klikom na oglas odpre novo okno čez celoten zaslon in tako dobi dodatne informacije o ponudbi ("mini spletna stran").

Primeri različnih vrst oglasov, med katerimi lahko izbirajo iPROM-ovi naročniki.

Aplikativno povezan sistem za avtomatizirano in standardizirano obvladovanje dosega uporabnikov

iPROM Mobile je aplikativno povezan sistem s ponudniki vsebin za mobilne telefone, ponudniki mobilnih aplikacij in drugimi sistemi za mobilno oglaševanje. iPROM-ova rešitev v oblaku omogoča avtomatiziran sistem in trgovanje z dosegom uporabnikov glede na ponudbo in povpraševanje v realnem času.

Tehnološka in programska rešitev - iPROM AdServer Mobile

Za novo rešitvijo iPROM Mobile stoji vrhunska tehnološka rešitev iPROM AdServer Mobile, ki jo je iPROM predstavil leta 2010, z rešitvami za mobilno oglaševanje pa si v družbi iPROM izkušnje nabirajo že od leta 2006. iPROM Mobile je plod partnerskega sodelovanja in pionirskega dela na področju mobilnega oglaševanja z naročniki, kot so Eta, Petrol, NLB, Big Bang, Hyundai, Nikon, Kyocera, NKBM, Loterija Slovenije in drugi.

Programska oprema, ki skrbi za delovanje rešitve iPROM Mobile, omogoča serviranje dinamičnih in interaktivnih oglasov glede na vnaprej izbrane kriterije oglaševalca. Zaznava značilnosti uporabnikove mobilne naprave in samodejno prilagaja oglasna sporočila za optimalno uporabniško izkušnjo. Podpira vse integrirane možnosti ciljanja in pozicioniranja oglasnih sporočil uporabnikom.

---------------------

O podjetju iPROM

iPROM je vodilna spletna medijska agencija na domačem trgu, ki nudi celovite rešitve za digitalno komuniciranje. Naročnikom zagotavlja pripravo, organizacijo in izvedbo izključno takšnih digitalnih oglaševalskih akcij, ki prinašajo merljive in vidne rezultate. Širok nabor edinstvenih tehnoloških in medijskih rešitev (iPROM AD Server, iPROM Central, iPROM Video, iPROM analitika in svetovanje, iPROM Social, iPROM iskalni marketing, iPROM načrtovanje in zakup, iPROM Mobile) omogoča izvedbo najobsežnejših in najzahtevnejših digitalnih trženjskih strategij, njihovo optimizacijo in končen uspeh.

Podjetje je zavezano neodvisnosti in transparentnosti, saj le tako zagotavlja najširši nabor medijskih rešitev v digitalnem okolju - od oglaševanja na vsebinskih spletnih medijih, družabnih omrežij do virusnega oglaševanja in oglaševanja v iskalnikih. Celoten medijski zakup, ki ga opravlja iPROM, temelji na t. i. programski opremi za zakup v oblaku ("Cloud Media Buying"), ki jo razvijajo v družbi iPROM. Lastne programske rešitve zagotavljajo celostno analitiko in dinamično optimizacijo porabe sredstev pri vseh oblikah zakupa medijskega prostora. iPROM sledi smernicam IAB na področju tehnologije za serviranje oglasov, video oglaševanja, obogatenih spletnih oglasov in mobilnih oglasov.

Dodatne informacije:

Nina Bilban
iPROM, d. o. o.
Šlandrova ulica 4B
1231 Ljubljana - Črnuče
Tel.: 01/ 51 10 787
E-pošta: nina.bilban@iprom.si
Spletna stran: www.iprom.si


iPROM_Mobile_Cloud-primeri_mobilnih_oglasov.png