O-STA

Uroš Perić s kvartetom na Starem gradu Celje

Koncert se uvršča v sklop prireditev Poletja v Celju, knežjem mestu 2010

Celje, 31. maj 2010, Zavod Celeia Celje vabi v četrtek, 3. junija 2010 ob 20.00 na Stari grad Celje na koncert Uroša Perića s kvartetom. Koncert je prvi v nizu mnogih, ki se bodo letos v okviru poletnih prireditev odvili na Starem gradu Celje. Na enem najimpozantnejših odprtih prizorišč v Sloveniji se bodo v letošnjem letu zvrstili še: Klapa Bonaca iz Šibenika, Zoran Predin & Gypsy Swing Band, Neisha & InQuartet, Josipa Lisac, Pevski zbor Orfej Laško. V sodelovanju s SiTiTeatrom iz Ljubljane pripravljamo Večere komedije na celjskem gradu. Obiskovalci si bodo lahko ogledali predstave: Fotr (Lado Bizovičar), Jamski človek (Uroš Fürst), Od tišine do glasbe (Jure Ivanušič), Laži, ampak pošteno (Borut Veselko). Med prireditvami, ki se bodo zgodile, bo tudi privlačen Orientalski večer s plesalko Djamilo (vstop prost) ter koncert v čast 40. obletnici glasbenega delovanja Igorja Korošca (vstop prost). Vrhunec bodo dogodki doživeli z dvodnevno srednjeveško prireditvijo dežela Celjska vabi zadnji vikend v mesecu avgustu. Za tiste, ki radi prijetno združijo s koristnim pa smo, skupaj z organizatorjem dogodka 1. Celjski športni vikend, pripravili Nočni pohod z baklami na Stari grad Celje.

Cena vstopnice za koncert Uroša Perića: 18 EUR v predprodaji in 22 EUR na dan koncerta. Prodaja vstopnic: TIC Celje, Krekov trg 3, tel.: 03 42 87 936, 03 49 25 081,

e-mail:tic@celje.si ter TIC Stari grad Celje in eno uro pred koncertom na Starem gradu Celje. Omejeno št. vstopnic za obisk prireditve: 500. V primeru slabega vremena bo koncert v Celjskem domu.

Medijska pokrovitelja Poletja v Celju, knežjem mestu 2010: Radio Fantasy (ekskluzivni radijski pokrovitelj), Novi Tednik & Radio Celje (ekskluzivni pokrovitelj v časopisnem mediju)

Uroš Perić je Celjan in odličen glasbenik, ki je postal znan po svojih izjemnih interpretacijah skladb Raya Charlesa. Prve nastope je Uroš opravil z zasedbo "The Moonlighting Orchestra", ki jo je sestavil priznani celjski učitelj harmonike, Albert Završnik. Zdaj najpogosteje nastopa s spremljevalnim kvartetom in tremi izvrstnimi pevkami (Pearlette). Pred kratkim se je Uroš vrnil iz Atlante (Georgia, ZDA), kjer je številno občinstvo navdušil s svojo interpretacijo slavne "Georgia On My Mind". In prihodnost? V sodelovanju z Založbo kaset in plošč RTV Slovenije pripravlja novo zgoščenko, na kateri bo v izbranih duetih gostil najboljše pevce in pevke Slovenije ter priznano hrvaško umetnico Zdenko Kovačiček.

Na fotografiji: Uroš Perić (Iz fotodokumentacije umetnika)

Več info: Snežana Gabrovec, Referentka za prireditve, tel.: 03 42 87 932, mobi: 051 681 990, e-mail:snezana.gabrovec@celje.si