O-STA

Slovenija je dobra referenca za svetovni trg

Na tiskovni konferenci 24. maja je ljubljansko podjetje SRC.SI uradno predstavilo pridobitev certifikata Microsoft GOLD Partner za področje izgradnje velikih sistemov (Enterprise Systems). Na tiskovni konferenci je Ivan Žerko, predsednik uprave, predstavil nadaljnje načrte podjetja SRC.SI, prisoten pa je bil tudi Grega Kukec, generalni direktor podjetja Microsoft d.o.o.

Predsednik uprave podjetja SRC.SI, Ivan Žerko, je zbranim predstavil vizijo in načrte podjetja, ki želi še naprej ostati partner velikih. "Priznanje GOLD Partner pomeni, da je SRC.SI resnično pripravljen na upravljanje z najnaprednejšimi Microsoftovimi tehnologijami," je povedal Žerko. "Istočasno pa dokazuje, da s tehnologijo nismo seznanjeni le na teoretični ravni, temveč jo uporabljamo tudi v praksi." Podjetje SRC.SI se namerava tudi v prihodnosti osredotočiti na sistemsko integracijo v največjih in najzahtevnejših poslovnih okoljih. V prihodnosti namerava podjetje SRC.SI prav tako nadaljevati tesno sodelovanje z Microsoftom, saj v podjetju menijo, da se s prihodom novih tehnologij, ki so del strategije .NET, odpirajo nove poslovne priložnosti. Istočasno nameravajo nadaljevati tudi z razvojem lastnih rešitev na Microsoftovi platformi, kjer so ravnokar razvili portal za Abanko (del portala je tudi elektronsko bančništvo Abanet).

Grega Kukec, generalni direktor podjetja Microsoft d.o.o., je poudaril pomembno vlogo, ki jo igrajo partnerji pri uspehu Microsofta. "Čedalje bolj se usmerjamo na poslovna okolja (enterprise) in tu je sodelovanje s partnerji nepogrešljivo, saj lahko z njihovo pomočjo ponujamo resnično zanesljive in učinkovite rešitve," je povedal Kukec. SRC.SI je postal prvi GOLD Partner v Sloveniji za področje velikih sistemov, istočasno pa je v celotni regiji EMEA (Europe, Middle East and Africa) le 7 podjetij, ki je osvojilo ta naslov. "Ta dogodek kaže, da je v Sloveniji dovolj znanja, ki nam omogoča, da podjetjem in našim strankam ponudimo orodja, s katerimi lahko uspejo na svetovnem tržišču," je poudaril Kukec. Podjetje SRC.SI namerava v prihodnosti svoje rešitve ponujati tudi v tujini. "Slovenija in rešitve, ki smo jih tu uvedli, so dobra referenca za svetovni trg," je še dodal Žerko.

O podjetju

Podjetje SRC.SI je vodilni sistemski integrator v Sloveniji, čigar začetki segajo v leto 1989. Osnovna dejavnost SRC.SI je sistemska integracija tehničnih in poslovnih rešitev na sodobnih tehnoloških platformah. Svojo ponudbo zaokrožuje z vzdrževanjem, s podporo končnim uporabnikom in z izobraževanjem. Prisotni so v več kot 100 podjetjih, bankah, zavodih in javni upravi. Dolgoročno partnerstvo z naročniki govori o tem, da je na tisoče uporabnikov storitev zadovoljnih, kar jih usmerja k nenehnemu razvoju in obvezuje, da posebno pozornost posvečajo kakovosti izdelkov in storitev.