O-STA

Slovenska podjetja med najboljšimi Microsoftovimi partnerji

Na letošnjem svetovnem izboru najboljših partnerjev 2010 Microsoft Partner of the Year Awards, so se odlično odrezali tudi partnerji iz Slovenije. Slovensko podjetje Agito se je v kategoriji Razvoj po meri - razvoj pametnih odjemalcev z rešitvijo za ugledno mednarodno podjetje Hilti uvrstilo med tri svetovne finaliste in je hkrati zmagovalec v regiji Srednje in Vzhodne Evrope v tej kategoriji. Podjetje Marg inženiring je bilo imenovano za partnerja leta v regiji Srednje in Vzhodne Evrope na področju rešitev za javne ustanove, Podjetje ComTrade, do pred kratkim HERMES SoftLab, pa je postalo Microsoftov partner leta v Sloveniji.

Z vsakoletnimi nagradami Partner of the Year Awards Microsoft izkaže priznanje svojim registriranim in certificiranim partnerjem, ki so v zadnjem letu za svoje stranke razvili izjemne rešitve. Finaliste in zmagovalce izberejo na podlagi nominacij z vsega sveta., Letos so partnerji iz več kot 110 držav prijavili skoraj 3000 projektov. Finaliste in zmagovalce bo Microsoft predstavil tudi na konferenci Microsoft Worldwide Partner Conference 2010, ki bo potekala od 12. do 15. julija v ameriški prestolnici Washingtonu.

Izjemen uspeh je doseglo podjetje Agito, ki se je z rešitvijo za mednarodno podjetje Hilti uvrstilo med tri finaliste globalnega izbora najboljših Microsoftovih partnerjev v kategoriji Razvoj po meri - razvoj pametnih odjemalcev, v regiji Srednje in Vzhodne Evrope pa je zasedlo prvo mesto.

"Uspeh našega dolgoletnega partnerja, podjetja Agito, ki je razvilo rešitev za tako znano in uveljavljeno mednarodno podjetje, kot je Hilti, nedvomno dokazuje, da imamo v Sloveniji vrhunska znanja, s katerimi lahko brez vsake zadrege uspešno nastopamo tudi na najbolj zahtevnih trgih," je povedal Matej Potokar, generalni direktor slovenske podružnice Microsofta. "Gre za velik dosežek, za katerega Agitu iskreno čestitamo."

Agito je za družbo Hilti, ki po vsem svetu slovi po profesionalnih orodjih ter sistemih za gradbeno industrijo, razvil programsko opremo Hilti PROFIS Anchor 2.0. Ta gradbenim inženirjem - tako zaposlenim kot končnim kupcem - omogoča preprosto in učinkovito načrtovanje optimalnih rešitev za pritrjevanje elementov v betonsko podlago z mehaničnimi ali kemičnimi sidri. Uporaba rešitve prodajnim inženirjem olajša trženje in prodajo, zapolni vrzel med načrtovanjem in izvedbo, s tem pa bistveno skrajša čas priprave projekta, pospešuje prodajo in gradi zaupanje kupcev v blagovno znamko Hilti.

"Ponosni smo, da smo se kot prvo slovensko podjetje uvrstili med tri finaliste svetovnega Microsoftovega izbora. To nedvomno še dodatno potrjuje uspešnost naše usmeritve v razvoj najboljših, visokokakovostnih programskih rešitev tudi za najbolj zahtevne uporabnike," je povedal Mišo Brus, direktor podjetja Agito.

Na izboru se je odlično odrezalo tudi podjetje Marg inženiring, ki je postalo Microsoftov partner leta za področje rešitev za javne ustanove v regiji Srednje in Vzhodne Evrope. Marg je razvil vrhunsko spletno rešitev GovernmentConnect, ki nudi celovito podporo vsakodnevnemu delu javnih uslužbencev. Rešitev je tesno integrirana z obstoječimi Microsoftovimi izdelki za osebno storilnost in združuje inovativen uporabniški vmesnik ter pristop Splet 2.0.

"GovernmentConnect je naša vsestranska rešitev, primerna za javne organizacije vseh velikosti, s katero že informatiziramo javno upravo, želimo pa prodreti še na globalni trg," je povedal Boštjan Bregar, direktor podjetja Marg inženiring. "Microsoftovo priznanje potrjuje, da smo razvili inovativno rešitev, ki podpira učinkovito delo javnega uslužbenca v skladu z Web 2.0 in Government 2.0 koncepti ter združuje najboljše izkušnje iz poslovnega in javnega okolja."

Novost letošnjega izbora najboljših Microsoftovih partnerjev je kategorija Microsoft Country Partner of the Year. To priznanje je namenjeno partnerjem iz posameznih držav, ki izstopajo po poslovni odličnosti in uspešnem sodelovanju pri zagotavljanju Microsoftovih rešitev. Letošnji partner leta za Slovenijo je družba ComTrade, do pred kratkim Hermes SoftLab.

"ComTrade sodi med tiste Microsoftove partnerje, s katerimi nam je prek številnih zelo uspešnih in odmevnih projektov uspelo razviti naravnost odlično poslovno in strokovno sodelovanje. Brez pretiravanja lahko rečemo, da gre za izjemno naprednega ponudnika vrhunskih programskih rešitev, ki že vseskozi uporablja naše najnovejše izdelke in tehnologije," je ob tem povedala Mojca Gostinčar, vodja poslovanja za mala in srednja podjetja v Microsoftu Slovenija.

Janko Cajhen, generalni direktor podjetja ComTrade pa je dejal: "ComTrade, nekdanji Hermes SoftLab, je z uporabo Microsoftovih tehnologij in orodij razvil in dobavil številne uspešne rešitve za slovenske in mednarodne stranke, mnoge od njih z lestvice Fortune 500. Zadnja priznana in kompleksna rešitev je IRIS za področje e-zdravja. IRIS uporablja že četrtina zdravstvenega osebja in tretjina slovenskih državljanov v primarnem zdravstvu. Rešitev omogoča celosten in učinkovit pregled nad pacientom in procesi upravljanja zdravstvenih domov."

Celoten seznam kategorij, zmagovalcev in finalistov izbora 2010 Partner of the Year Awards, vključno s celotnim seznamom najboljših partnerjev za posamezne države, je na voljo na naslovu http://www.microsoft.com/presspass/events/wpc.

Spletna stran: http://www.microsoft.com/slovenija/novinarji/

Simona Rakuša, vodja odnosov z javnostmi: simonar@microsoft.com, Microsoft d. o. o., tel. (01) 58 46 100