O-STA

Družba NIKE Inc. oznanila zamenjavo izvršnega vodstva za Kitajsko in Severno Ameriko

BEAVERTON, Oregon (ZDA) - (Business wire) - Družba NIKE, Inc. je danes napovedala zamenjavo vodstev za geografski območji Kitajska in Severna Amerika v nadaljnjih prizadevanjih za spodbujanje rasti na NIKE-jevih največjih trgih.

NIKE z veseljem oznanja, da bo dolgoletni sodelavec podjetja Craig Cheek postal podpredsednik in generalni direktor za Kitajsko. Craig Cheek je nazadnje deloval kot podpredsednik in generalni direktor za Severno Ameriko, kjer je nadzoroval rast v Združenih državah Amerike in v Kanadi. Cheek je dokazal svoje sposobnosti na področju vodenja velikega podjetja in je pripomogel k izgradnji Nikejevega posla na tem področju. Cheek izkazuje globoko razumevanje Nikejevih strank in je skozi svojo 20-letno kariero v podjetju vedno uvajal inovativne strategije pri trženju in prodaji izdelkov. Cheek je že opravljal dolžnosti na vrsti vodstvenih položajev v prodaji, razvoju izdelkov in splošnem vodstvu Nikeja. V tej vlogi bo Cheek odgovoren Garyju DiStefanu, predsedniku oddelka Global Operations za Nike in Willemu Haitinku, ki bo sedaj postal podpredsednik in generalni direktor Conversove družbe EMEA (za Evropo, Bližnji Vzhod in Afriko).

V svoji novi vlogi bo Haitink nadzoroval Conversova podjetja zunaj Velike Britanije in bo odgovoren Nicku Stoweu, višjemu podpredsedniku podjetja Converse International. Haitink je bil odgovoren za visoko rast na področju Kitajske v zadnjih petih letih in je jasno utemeljil Nike kot vodilno podjetje na tem trgu. V tem času je Haitink svojo ekipo vodil v času pekinških olimpijskih iger, gradil Nikejevo znamko, krepil stike s strankami in širil Nikejevo prodajo na drobno. Pri podjetju Nike je že več kot 15 let, kjer je opravljal več vodstvenih položajev, vključno s položajem generalnega direktorja Nike Mehika in Nike Srednja, vzhodna Evropa, Bližnji vzhod in Afrika.

Elliott Hill je izkušen vodja, ki si prizadeva za rezultate in bo nadomestil Cheeka za področje Severne Amerike. Do nedavnega je Hill opravljal dolžnosti kot podpredsednik oddelka svetovne trgovine na drobno (Global Retail), kjer je bil zadolžen za večanje Nikejevega rastnega potenciala in inovacije na področju direktnega kontakta podjetja s strankami. Pod njegovim vodstvom je Nike uspel pospešiti rast svoje znamke v boju s konkurenco na zahtevnem trgu. Hill ima več kot 22 let izkušenj pri podjetju Nike in je opravljal več višjih izvršnih funkcij znotraj oddelkov prodaje, maloprodaje in proizvodnje po celem svetu. V svoji novi vlogi kot podpredsednik in generalni direktor za Severno Ameriko bo Hill odgovarjal Garyu DeStefanu, predsedniku oddelka Global Operations.

"Willem Haitink je vodil podjetje Nike na območju Kitajske v močno rast in sedaj se veselimo prihoda Craiga Cheeka in njegovega prevzema vodenja in nadaljevanja tega zagona na tem pomembnem geografskem področju," je dejal Gary DeStefano, predsednik Global Operations. "Craig nas bo vodil naprej, da dosežemo naš cilj - dvakratno povečanje naše velikosti na Kitajskem do leta 2015. Naša znamka v Severni Ameriki ostaja močna in Elliott Hill bo nadaljeval s poglabljanjem našega vodstva na tem področju. S Hillovimi izkušnjami bomo nadaljevali s povezovanjem s strankami tako, da se bomo osredotočili na naše vodstvo na trgu pred konkurenco in z dvigom maloprodajnih ponudbe na vse kanale distribucije."*

O podjetju NIKE, Inc.

NIKE, Inc. se nahaja blizu mesta Beaverton v Oregonu in je vodilni oblikovalec, prodajalec in distributer originalne športne obutve, oblačil, opreme in modnih dodatkov za veliko vrsto športov in rekreacije v svetu. Podružnice v popolni lasti podjetja Nike vključujejo Converse Inc., ki oblikuje, trži in distribuira športno obutev, oblačila in modne dodatke; Cole Haan, ki oblikuje, trži in distribuira prestižno obutev, ročne torbice in modne dodatke ter plašče; Umbro Ltd. vodilno britansko podjetje z nogometno opremo in Hurley International LLC, ki oblikuje, trži in distribuira opremo za ekstremne športe in obutev, oblačila in modne dodatke za mlade. Za več informacij obiščite spletno stran: www.nikebiz.com.

*označeni odstavek vsebuje napovedi, ki vključujejo tveganja in negotovosti, ki bi lahko povzročili, da se dejanski rezultati razlikujejo. Ta tveganja in negotovosti so občasno opredeljeni v poročilih, ki jih oddaja na ameriško vladno komisijo za borzo in vrednostne papirje (U.S. Securities and Exchange Commission), ki vključujejo obrazce 8-K, 10-Q in 10-K

Za več informacij, z multimedijskim gradivom, obiščite: www.nikemedia.com.

Kontakt:

NIKE, Inc.
Stiki za investitorje:
Kelley Hall, 503-532-3793
ali
medijski kontakt:
New York Media Line, 212-367-4447