O-STA

Z vlakom do Športnega centra Stožice!

Desetega in enajstega avgusta se v novem Športnem centru Stožice v Ljubljani obeta pravi športni spektakel. Da bi se izognili gneči na cesti in predvsem težavam pri iskanju parkirnega prostora, se na pot v Ljubljano brezskrbno in varno podajte z vlakom. Ti še posebej pogosto vozijo med Ljubljano, Celjem in Mariborom. Izbirate lahko tudi med različnimi popusti, ki jih Slovenske železnice ponujajo tako posameznikom kot skupinam, mlajšim kot starejšim ... Kar pol ceneje pa se boste v Ljubljano peljali vsi tisti, ki boste vstopnico za prireditev kupili v katerem od Info centrov na železniški postaji v Ljubljani, Celju in Mariboru. Ob nakupu vstopnice namreč prejmete bon za 50-odstotni popust pri potovanju z vlakom za dve osebi.

Kako najhitreje in najugodneje do športnega centra Stožice?

Z vlakom se pripeljete do železniške postaje Ljubljana, nato se od železniške postaje Ljubljana do športnega centra Stožice odpravite z mestnim avtobusom številka 20, v smeri Novih Stožic, do končne postaje. Od glavne železniške postaje do postajališč avtobusa številka 20 lahko izberete med tremi možnostmi:

- lahko se odpravite po Vilharjevi ulici do Dunajske ceste, kjer vstopite v avtobus na postajališču Razstavišče,

- lahko prečkate Vilharjevo ulico in pot nadaljujete po Železni cesti mimo Navja do postajališča Bežigrad na Linhartovi cesti,

- lahko pa se odpravite do Bavarskega dvora in tam vstopite na avtobus številka 20.

Lahko pa se s postaje Ljubljana z vlakom zapeljete še do postajališča Ljubljana Brinje. Na glavni železniški postaji tako vstopite v vlak, ki pelje v smeri Kamnika, in izstopite na prvem postajališču, to je Ljubljana Brinje, ki je od ŠC Stožice oddaljeno približno dva kilometra oziroma 25 minut hoje po poti spominov in tovarištva. Priporočamo vam nakup dnevne mestne vozovnice, ki velja za povratno potovanje in za katero boste odšteli le dva evra.

Glavna železniška postaja je od športnega centra Stožice oddaljena približno štiri kilometre oziroma 50 minut hoje. Če se odločite za pešpot od železniške postaje do Stožic, vam priporočamo pot, ki vas vodi od podhoda glavne železniške postaje, kjer prečkate Vilharjevo ulico in nadaljujete vzdolž Železne ceste, nato nadaljujete po Vojkovi cesti, ki se konča s ŠC Stožice, na vaši desni strani.

Nakup vstopnic: bon za 50-odstotni popust

Če boste vstopnico za koncert ali prireditev kupili v naših Info Centrih v Ljubljani, Celju ali Mariboru, vam bomo podarili bon za 50-odstotni popust za nakup železniških vozovnic. Bon velja za nakup enosmerne ali povratne vozovnice, za dve osebi, v 1. ali 2. razredu vseh vrst vlakov na progah Slovenskih železnic, do 31. decembra 2010.

Popusti za potovanje z vlakom

Da denarnica ne bo preveč trpela in da boste na prireditvi lahko čim bolj sproščeno uživali, vam za potovanje z vlakom ponujamo številne popuste:

· 50-odstotni popust z bonom, ki ga dobite, če kupite vstopnico za prireditev v naših Info centrih v Ljubljani, Celju ali Mariboru;

· Skupine potnikov več kakor šest oseb - starejši od 26 let - 20 odstotkov popusta;

· Skupine potnikov več kakor šest oseb - mladi od 12. do 26. leta - 30 odstotkov popusta;

· Mladi od 12. do 26. leta z izkaznico za mlade SŽ-Ej!KArtica 30 odstotkov popusta;

· Ponudba Turist Vikend, v soboto in nedeljo - 30 % popusta za povratno potovanje;

· Starejši od 60 let in upokojenci z izkaznico za starejše: 50 odstotkov popusta za potovanja ob sobotah in nedeljah;

· Otroci od 6. do 12. leta - 50 odstotkov popusta;

· Družine z izkaznico za družine - 40 odstotkov popusta za otroke, starejše od 12 let, in brezplačno za otroke do 12. leta.

Vozni red vlakov

Vse podrobnosti o voznih redih boste našli na spletni strani Slovenskih železnic.

Ob vrnitvi iz Ljubljane se lahko odpeljete:

- proti Mariboru z vlakom RG 1604, ki odpelje ob 22.55, ali posebnim nočnim vlakom ob 0.50, ki vozi do 19. septembra: http://www.slo-zeleznice.si/sl/potniki/vozni-redi/poletni-nocni-vlak-lj-mb ;

- proti Jesenicam z vlakom MV 498, ki odpelje ob 23.50;

- proti Sežani z vlakom 2628, ki odpelje ob 20.40, ali z nočnim mednarodnim vlakom (EN 240), ki odpelje ob 2.28.

Želimo vam veliko športnih in glasbenih užitkov ter prijeten in poceni potep!