O-STA

V Sloveniji že deset strokovnjakov s cenjenim Microsoftovim nazivom Most Valuable Professional

Mladen Prajdić iz podjetja dSolutions SI je postal že deseti slovenski strokovnjak s cenjenim Microsoftovim strokovnim nazivom Most Valuable Professional (MVP). S tem nazivom Microsoft potrjuje visoko strokovnost, predanost naprednim tehnologijam in dejavno sodelovanje v slovenskih ter mednarodnih tehničnih skupnostih. Strokovnjaki s tem nazivom niso Microsoftovi zaposleni, temveč vrhunski neodvisni strokovnjaki, izbrani zaradi zavzetega sodelovanja v tehničnih skupnostih in izrednih dosežkov na svojem področju. Mladen Prajdič ima dolgoletne razvijalske izkušnje, naziv MVP pa je prejel za področje rešitev Microsoft SQL Server.

Mladen Prajdič, razvijalcev rešitev .NET (C#) in SQL Server, je deseti slovenski IT-strokovnjak z Microsoftovim nazivom Most Valuable Professional in tretji s tem nazivom za področje rešitev SQL Server. Strokovnjaki MVP so izjemni voditelji, ki prostovoljno delijo svoje znanje v tehničnih skupnostih po celem svetu. Prav tako zagotavljajo pomembne povratne informacije kot zgodnji uporabniki novih tehnologij in pomagajo pri načrtovanju in razvoju izdelkov.

"V Microsoftovih tehnoloških skupnostih po svetu je dejavnih več kot 100 milijonov uporabnikov, med temi pa jih ima naziv Microsoft MVP zgolj približno 4.000, kar je podatek, ki kaže, da gre za resnično skrbno izbrano skupino najboljših strokovnjakov," je povedal Rok Palčič, vršilec dolžnosti generalnega direktorja slovenske podružnice Microsofta. "Mladenu Prajdiću in podjetju dSolutions SI ob tej priložnosti iskreno čestitam za ta izjemni dosežek, ki nedvomno še dodatno potrjuje, da lahko slovenski partnerji svojim strankam ponudijo znanja na najvišji svetovni ravni."

Microsoft podeljuje nazive strokovnjakom MVP že skoraj dve desetletji. Posameznike za pridobitev naziva MVP nominirajo njihovih sovrstniki ali Microsoft, in sicer na podlagi njihovega sodelovanja v tehničnih skupnostih v minulem letu.

Mladen Prajdić je profesionalno zabredel v programerske vode leta 1999, takrat še v okolju Visual C++, od leta 2002 pa se aktivno ukvarja z razvojem različnih aplikacij v .NET-u (C#) in SQL Serverju. V posebno programersko veselje mu je optimiziranje počasnih SQL stavkov in razvijanje nestandardnih rešitev s SQL Serverjem. V prostem času med drugim razvija izjemno priljubljen zastonjski dodatek za SQL Server Management Studio, SSMS Tools Pack.

"Zahvaljujem se družbi Microsoft in kolegom iz tehnične skupnosti, ki so me imenovali za pridobitev tako cenjenega naziva," je dejal Mladen Prajdić. "Sodelovanje in izmenjava znanja ter izkušenj je ključnega pomena za rast in kakovost slovenske tehnične skupnosti, s tem pa tudi za organizacije, ki pri svojem poslovanju vsak dan zaupajo Microsoftovim tehnologijam. Veseli me, da moji sovrstniki cenijo moj prispevek na tem področju, zato sem prepričan, da bomo skupaj uspešni tudi v tem letu."

dSolutions SI d.o.o., ki sodi pod okrilje družbe Dornbracht International Holding GmbH, je malo podjetje, ki se ukvarja z razvojem in integracijo rešitev na področju informacijskih tehnologij in elektronskega poslovanja. Podjetje je Microsoftov certificirani partner (Microsoft Certified Partner) in razvija svoje rešitve predvsem s pomočjo Microsoftovih tehnologij.

Spletna stran: http://www.microsoft.com/slovenija/novinarji/

Simona Rakuša, vodja odnosov z javnostmi in tržnega komuniciranja: simonar@microsoft.com, Microsoft, d. o. o., tel. (01) 58 46 100