O-STA

Silvestrovanje brez petard

Tudi letos Mestna občina Ljubljana organizira silvestrovanja na prostem, ki bodo na Prešernovem trgu, na Kongresnem trgu in na Mestnem trgu.

Organizatorji so pripravili zanimiv izbor glasbenih gostov, ki nas bodo – vsak po svoje – popeljali v novo leto.
Silvestrovanje na Prešernovem trgu bo letos slovesno obarvano. Pero Ugrin Orcestra in New Swing Quartet s solistom Otom Pestnerjem bodo poskrbeli za svečano razpoloženje.

Bolj živahno bo silvestrovanje na Kongresnem trgu, ki je namenjeno mladim. Nastopali bodo Foxy Teens, The Drinkers in Mambo Kings, že tradicionalno pa bo silvestrovanje na Mestnem trgu, kjer bodo prišli na svoj račun ljubitelji Greentown Jazz Banda.

Vsa silvestrovanja na prostem se začnejo ob 21.30, zaključek pa je predviden ob pol tretji uri naslednjega dne.

Organizatorji si želimo, da bi letošnja silvestrovanja na prostem potekala brez petard in drugih nedovoljenih pirotehničnih sredstev. Vse prevečkrat pozabljamo, da je uporaba petard in pirotehničnih sredstev na mestih, kjer se zbirajo ljudje – in to silvestrovanja na prostem nedvomno so – prepovedana. Še več, lahko postane kaznivo dejanje.

Prav zato je bil danes v Mestni hiši sestanek predstavnikov Policijske uprave Ljubljana in organizatorjev s strani Mestne občine Ljubljana, na katerem smo se dogovorili, kako preprečiti, da bi petarde pokvarile praznično razpoloženje vsem, ki se bodo udeležili silvestrovanj na prostem.

Mestna občina Ljubljana je za varovanje silvestrovanj organizirala rediteljsko službo, ki šteje kar 204 varnostnike, veliko dežurnih pa bo zagotovila tudi Policijska uprava Ljubljana. Morda ne bo odveč podatek, da je od 22. decembra 2001 v veljavi Uredba o pirotehničnih izdelkih, ki opredeljuje denarno kazen za kršitelje v višini 10.000 SIT, takoj na licu mesta.

Priporočilo, da letos petarde pustite raje doma, je vsekakor na mestu.