O-STA

Svetovno prvenstvo v nogometu v Tivoliju

V času od 31. maja do 14. junija se bo pred halo Tivoli odvijala prireditev ťSvetovno prvenstvo v nogometu v TivolijuŤ. Tivoli bo tako postal osrednje zbirališče nogometnih navdušencev.

Na ploščadi pred Halo Tivoli bo od 31.5. dalje nameščen 43 m2 velik ekran, kjer si bo moč v neposrednem prenosu ogledati vse tri tekme, ki jih bo slovenska nogometna reprezentanca odigrala v Koreji, pa tudi druge tekme, ki se bodo odvijale v tem času in ki jih bo prenašala televizija. Ogled tekem bo brezplačen. V Tivoliju bodo postavljene tribune za 2000 gledalcev, poleg tega pa si bo prenose lahko stoje ogledalo več tisoč ljudi. Dogajanje v Tivoliju se bo pričelo v petek, 31. maja, ob 12.00 uri, ko bo na velikem ekranu predvajana ponovitev otvoritve svetovnega nogometnega prvenstva.

Predvajanje tekem na velikem ekranu se bo vsak dan (razen v soboto 8.6, ko Slovenija igra z Južno Afriko že ob 8.30) pričelo ob 12.00, trajalo pa bo do 22.00 ure. Tekme, ki se bodo začele ob 13.30 uri po lokalnem času, si bo moč vsak dan ogledati v živo, sledile pa bodo ponovitve tekem, ki bodo v Koreji in na Japonskem odigrane poprej.

Razpored tekem, na katerih bo igrala slovenska reprezentanca in ki si jih bo možno ogledati v neposrednem prenosu:

NEDELJA, 2.6.2002 ob 13.30 : SLOVENIJA : ŠPANIJA SOBOTA, 8.6.2002 ob 8.30 : SLOVENIJA : JUŽNA AFRIKA

SREDA, 12.6. 2002 ob 13.30: SLOVENIJA : PARAGVAJ

Na prizorišču bo poskrbljeno za dobro glasbo, zabavo in gostinsko ponudbo, odvijale se bodo tudi različne nagradne igre. Iz kar 350 ton mivke bo pripravljeno posebno peščeno igrišče za igranje nogometa na mivki.

Obiskovalcem bo peščeno igrišče na voljo vsak dan, razen vikendov od 10.00 ure dalje. Vabimo šole, posameznike oz. vse ljubitelje rekreativnega športa na dopoldanske turnirje v nogometu na mivki. Vse informacije v zvezi s tem dobite na tel. št: (04) 235 02 50.

Ob vikendih bodo v dopoldanskem času organizirani nogometni turnirji. V soboto, 1. junija, bo predstavitveni turnir v nogometu na mivki v organizaciji Športne zveze Ljubljana. Pred tekmo Slovenija �- Španija bo v nedeljo, 2. junija, organiziran manjši VIP turnir.

V primeru, da se slovenska reprezentanca uvrsti v naslednji krog, bomo prireditev ustrezno podaljšali.