O-STA

43. Šuštarska nedelja

Od 3. do 5. septembra bodo tržiške ulice spet oživele in v zgodovinsko mesto pod Karavankami privabile veliko obiskovalcev, za katere organizatorji TD Tržič, Občina Tržič in Peko d.d. pripravljajo množico zanimivih dogodkov. Šuštarska nedelja namreč že dolgo ni več samo semenj, temveč mesto obrti, nakupov, kulture, športa, zabave, nagradnih iger, izobraževanja in veselja.

Največ obiskovalcev privabijo ugodni sejemski nakupi na več kot 300 stojnicah in v trgovinah v Tržiču ter nakupovalnem centru v Bistrici, zagotovo pa bodo tudi letos zanimivi spremljevalni dogodki: rokodelski sejem in sejem starin, pestra gostinska ponudba s kulinariko slovenskih pokrajin, degustacije in pokušine, razstava tržiških čevljarjev v Paviljonu NOB, športni in kulturni dogodki v atriju Občine Tržič, na glavnem odru pri avtobusni postaji in drugod, "frejšpreh'nga" s KUD-om Lom - sprejem obiskovalcev med čevljarske pomočnike pri glavnem odru, šuštarska delavnica pri glavnem odru s Pekom d.d.:, ogled zbirke Učilna zidana in stalnih muzejskih zbirk Tržiškega muzeja, ustvarjalne delavnice za odrasle in otroke, zabaviščni park Müller na parkirišču BPT, vseživljenjsko učenje - mobilna multimedijska učilnica podjetja IKSIV d.o.o. Ljubljana na parkirišču Peko, predstavitev vozil znamke Ferrari s Ferrari klubom na parkirišču Peko, dan odprtih vrat tovarne Peko z ogledom proizvodnje vsako polno uro, ogled starodobnih vozil AMD Tržič in zabava na štirih kolesih - gokart na pedala podjetja Malin d.o.o. Križe pri supermarketu Mercator in seveda 2. Mednarodno tekmovanje strongman - najmočnejši šuštar 2010 s Športnim društvom Silna moč na parkirišču Palček. Turistično promocijski in informacijski center Tržič s partnerji iz madžarskega Dabasa in avstrijskih Borovelj bo na stojnicah v mestnem jedru prikazal bogato turistično in dodatno ponudbo Tržiča in okolice, sodelovali ba boste lahko tudi v nagradni akciji Blizu doma, blizu srca.

Upamo, da boste v Tržiču preživeli nepozabno angelsko nedeljo, sprejeli vas bomo gostoljubno in z odprtimi rokami, zato se prepustite dogajanju, ki naj vas popelje po lepih tržiških ulicah.

Za ogled celotnega programa 43. Šuštarske nedelje in dodatne informacije kliknite na http://www.e-sustarskanedelja.si!

Informacije;

Turistično promocijski in informacijski center Tržič

Trg svobode 18, 4290 Tržič

tel. 04 59 71 536, 051 627 057

e-pošta: informacije@trzic.si

http://www.trzic.si/turizem.aspx

Turistično društvo Tržič

Trg svobode 18, 4290 Tržič,

tel. 04 59 240 730

e-pošta: tdtrzic@siol.net

http://www.e-sustarskanedelja.si

Peko, tovarna obutve d.d., Tržič

Ste Marie aux Mines 5, 4290 Tržič

e-pošta: karmen.celam@propiar.com

http://www.peko.si