O-STA

SAOP kljub krizi z najvišjo bonitetno oceno 10

Pri ocenjevanju bonitete poslovanja iBON je podjetje SAOP prejelo najvišjo možno bonitetno oceno 10, kar 5 ocen višje od trenutnega povprečja v gospodarstvu.

ŠEMPETER PRI GORICI, 7. september 2010 - Podjetje SAOP d.o.o., vodilni ponudnik prilagojenih informacijskih rešitev za mala in srednja podjetja ter javne ustanove, je na zadnjem ocenjevanju poslovanja podjetij iBON prejelo najvišjo možno bonitetno oceno 10, kar ga na lestvici ocen uvršča med najbolj uspešna podjetja v Sloveniji. Najvišja možna ocena na lestvici, ki jo pripravlja podjetje Infobon, zagotavlja SAOP-jevim sedanjim in bodočim poslovnim partnerjem tudi v času povečanja plačilne nediscipline visoko gotovost poplačila obveznosti in kaže na stabilnost poslovanja.

V podjetju SAOP se že vrsto let trudijo zagotavljati najvišje standarde poslovanja med poslovnimi partnerji, ki so jih ohranili kljub težjim gospodarskim razmeram v zadnjem času.

"Resda je kriza zatresla tudi panogo informacijskih tehnologij, vendar smo v SAOP-ju uspeli okrepiti prodajo rešitev kupcem iz panog, ki jih recesija ni tako močno prizadela. Upad prodaje kupcem iz vrst proizvodnih in gradbenih podjetij smo tako nadomestili s povečanjem prodaje storitvenemu in javnemu sektorju ter majhnim podjetjim, kar nam je tudi omogočilo doseganje planirane rasti" je pojasnila Sonja Šinigoj, direktorica SAOP. S premišljenimi poslovnimi odločitvami ter predvsem z dodatnimi vlaganji v izboljšave in nove zmožnosti njihovih priljubljenih rešitev iCenter in miniMAX v SAOP-ju ohranjajo status zanesljivega partnerja tudi v prihodnje.

Bonitetno ocenjevanje iBON je namenjeno zagotavljanju hitrega vpogleda v poslovanje podjetja, preko katerega se lahko poslovni partnerji prepričajo o njegovi uspešnosti. Višja kot je ocena, manjše je tveganje pri poslovanju s podjetjem za poplačilo dolgov in obratno. Podjetje SAOP je na deset stopenjski lestvici prejelo najvišjo možno oceno 10, s čimer so jih pri iBON-u uvrstili med nadpovprečna oziroma najbolj kakovostna podjetja v Sloveniji, kjer ni tveganja za poplačilo obveznosti do poslovnih parterjev. Sicer je povprečje bonitetnih ocen za gospodarstvo v Sloveniji v preteklem letu znašalo 5,3 točke, v letošnjem pa se je znižalo na 5,0.

Dodatne informacije:


Logotipi SAOP, fotografije, vsebinski članki... http://www.saop.si/site/o_podjetju_za_novinarje/413/za_novinarje.aspx

Peter Krkoč, Vodja marketinga in odnosov z javnostjo

SAOP d.o.o.
Cesta Goriške fronte 46 , 5290 Šempeter pri Gorici

T: 05 / 393 40 23, M: 031 604 851
E: peter.krkoc@saop.si
F: 05 / 393 81 36
S: http://www.saop.si