O-STA

Redna letna seja podjetja Digital Data Communications d.o.o. za leto 2001

Dne 04.01.2002 je vodstvo slovenske podružnice mednarodnega podjetja Digital Data Communications sklicalo redno letno sejo za leto 2001. Predstavljeni in analizirani so bili rezultati poslovanja v tem letu, pregledani in potrjeni so bili tudi načrti za leto 2002.

Po besedah Petra Rajniša, direktorja podjetja Digital Data Communications d.o.o., so rezultati komaj drugega leta poslovanja nadvse zadovoljivi. Majhno podjetje Digital Data Communications d.o.o. je v letu 2001 beležilo 94,8% porast obsega prodaje v primerjavi s predhodnim letom in tako prodalo za 114.227.000,00 SIT (neto) mrežne opreme znamke LevelOne®, produktov ostalih lastnih blagovnih znamk Equip® in LanPro® ter drugo. Prav tako ta znesek predstavlja 49% presežek načrtovane prodaje za leto 2001.

Zanimiva je tudi sestava prodanih artiklov LevelOne® in ostale periferije. Kar 56% prodanih artiklov je bilo iz skupine LevelOne®. V predhodnem letu 2000 je ta skupina izdelkov dosegla zgolj 30% delež. Tolikšen porast prodaje izdelkov LeveOne® je moč pripisati vedno večji prepoznavnosti teh izdelkov v javnosti predvsem zaradi kvalitete, ustrezne cene, široke ponudbe, tehnične podpore ter kratkih dobavnih rokov.

Podjetje Digital Data Communications d.o.o. je bilo v letu 2001 aktivno tudi na sejemskem področju. Tako je uspešno nastopilo na največjem slovenskem sejmu informatike INFOS '01 v Ljubljani, s svojimi poslovnimi partnerji je razstavljalo tudi na tovrstnem sejmu v Zagrebu (HR) in Novem Sadu (ZRJ). Prav tako je (v okviru mednarodne skupine Digital Data Communications) sodelovalo na enem izmed svetovno največjih tovrstnih sejmov v Hannovru (CeBIT). Na vseh omenjenih sejmih bo podjetje s še več aktivnostmi prisotno tudi v letu 2002.

V letu 2002 se na področju mrežne opreme blagovne znamke LevelOne® obetajo številne novosti. Tako v razvojnem oddelku matične družbe v Nemčiji načrtujejo lansiranje kar 120 novih izdelkov na področju aktivne mrežne opreme, ki bodo seveda na voljo tudi slovenskim uporabnikom. Obetajo se predvsem novosti na področju Wireless in GigaBit tehnologije.

Ob ustrezni marketinški podpori lahko podjetje Digital Data Communications d.o.o. realno načrtuje svojo rast tudi v prihodnje. S svojo ponudbo je že uspešno prodrlo na tržišča držav bivše Jugoslavije, svojo distribucijsko mrežo pa seveda utrjuje tudi v Sloveniji.