O-STA

Družba Nike je predstavila novo aplikacijo Nike+ GPS App

Nova iPhone aplikacija za tekače edinstveno motivira, sledi, izdeluje zemljevide in se povezuje s trimilijonsko skupnostjo članov.

Beaverton, Oregon (BUSINESS WIRE) - Na podlagi njihove rastoče ponudbe digitalnih vadbenih pripomočkov za športnike je Nike danes oznanil, da je sedaj na voljo njihova nova aplikacija Nike+ GPS App v Applovi spletni trgovini App Store. Aplikacija je zasnovana tako, da nezaznavno povezuje GPS napravo in merilnik pospeškov ter tako zagotavlja natančen, zabaven in motivacijski tekačev pripomoček.

Nova aplikacija Nike+GPS App omogoča tekačem, da svoj iPhone uporabljajo za vizualno načrtovanje vsake proge, hkrati spremljajo ritem, razdaljo, čas in porabo kalorij, ter ostajajo motivirani med tekom in po vsakem teku s stalnimi povratnimi informacijami, ki jih zagotavljajo športniki kot so britanska tekačica na dolge proge Paula Radcliffe, ameriški kolesar Lance Armstrong in ameriški komik Tracy Morgan. Aplikacija povezuje tudi tekače po vsem svetu ali pa le v sosednji ulici preko spletne strani www.nikeplus.com v največjo tekaško skupnost na svetu z več kot tremi milijoni članov.

"Zelo smo navdušeni, da lahko predstavimo pravo 'tekaško aplikacijo' za iPhone, ki združuje dinamično moč in skupnost Nike+ z uporabniku prijazno funkcionalnostjo GPS naprave in merilci pospeškov," je dejal Stefan Olander, podpredsednik oddelka Nike Digital Sport. "Nadaljevali bomo z razvojem digitalnih možnosti, ki jih ponujamo tekačem, zato da bo njihovo doživetje vedno edinstveno in polno navdiha."

Nike+ GPS aplikacija za iPhone tekačem omogoča da:

Tečejo kjerkoli: zunaj ali v zaprtih prostorih, na progi ali na tekaški napravi. Ta nova aplikacija združuje moč GPS tehnologije z merilcem pospeškov, da sledi in beleži tek s katerekoli lokacije. Tudi če GPS signal ni na voljo, bo merilnik pospeškov še vedno omogočal uporabniku, da bo spremljal ritem, razdaljo, čas in porabo kalorij.

Načrtujejo tekaške poti: GPS tehnologija omogoča tekaču, da ima pregled nad vsemi progami, vključno z razčlenitvijo ritma in razdalje na različnih točkah med tekom. Tekači lahko celo s pritiskom na zaslon preverijo svojo trenutno lokacijo.

Izzovejo sami sebe: Možnost "Izzovi me" omogoča tekačem, da izzovejo sami sebe tako da tečejo hitreje, dlje ali dlje časa kot med tekom, ki je bil zabeležen pred tem. Naprava bo spremljala tudi zgodovino tekov, da bo lahko individualno prilagodila izzive.

Ostanejo povezani: Tekači se lahko brezžično povežejo s spletno stranjo www.nikeplus.com po vsakem teku, da lahko takoj shranijo tek in ga delijo s prijatelji preko omrežja Twitter ali Facebook. Poleg tega lahko spremljajo napredek pri doseganju ciljev, sodelujejo v tekaških izzivih in si naložijo programe za trening.

Ostanejo motivirani: Tekači prejemajo motivacijska sporočila vrhunskih športnikov in znanih osebnosti, ko dosežejo katerega od prilagojenih ciljev, izzivov ali ko dosežejo najboljši osebni rezultat. Tekači lahko tudi z dotikom ekrana telefona iPhone dobijo povratne informacije že med samim tekom.

Nike+ GPS aplikacija je na voljo za US $1,99 v Applovi App Store preko naprav iPhone in iPod touch na www.itunes.com/appstore. Nike+ GPS aplikacija je združljiva z napravama iPhone in iPod touch, čeprav bo aplikacija delovala le s tehnologijo meritve pospeškov na napravi iPod touch.

Video priročniki za aplikacijo Nike+ GPS App so na voljo na:

http://videos.nikemedia.com/NikePlusGPSApp_1.mov
http://videos.nikemedia.com/NikePlusGPSApp_B.mov

Vse od začetka partnerstva med družbama Nike+ in Apple v letu 2006, je bilo predstavljenih že več naprav, ki omogočajo Nike+, za pomoč tekačem pri doseganju njihovega polnega potenciala. Med njimi Nike+ iPod SportKit za napravi iPod nano in iPod touch, za tekače, ki radi tečejo ob glasbeni spremljavi; Nike+ SportBand za tekače, ki ne želijo glasbe; Nike+ Heart Rate Monitor in sedaj še nova aplikacija Nike+ GPS App za uporabo s telefonom iPhone.

O PODJETJU NIKE

NIKE, Inc., s sedežem blizu mesta Beaverton v Oregonu, je vodilno podjetje na področju oblikovanja, trženja in prodaje pristne športne obutve, oblačil, opreme in modnih dodatkov za široko paleto športov in rekreativnih dejavnosti. Podružnice v polni lasti družbe Nike vključujejo Converse Inc., ki oblikuje, trži in prodaja športno obutev, oblačila in modne dodatke; Cole Haan, ki oblikuje, trži in prodaja razkošne čevlje, ročne torbice, modne dodatke in plašče; Umbro Ltd., podjetje s sedežem v Veliki Britaniji, vodilna znamka na področju nogometne opreme; in Hurley International LLC, ki oblikuje, trži in prodaja obutev, oblačila in modne dodatke za ekstremne športe in za mlade. Za več informacij obiščite spletno stran www.nikebiz.com.

Za več informacij in multimedijski material obiščite spletno stran: www.nikemedia.com.

Fotografije/multimedijska galerija na voljo na spletni strani: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6420436&lang=en.


Kontakt
NIKE, Inc.
Nike Media Relations (stiki z mediji), 212-367-4447