O-STA

ISL Online prodrl v ameriški oblak

Ljubljana, 14.9.2010: ISL Online, britanska podružnica domačega podjetja XLAB, je bila izbrana kot ena izmed 12 najinovativnejših podjetij v Veliki Britaniji, ki nudijo storitve, temelječe na računalništvu v oblaku. ISL Online se zato kot član delegacije britanske vladne organizacije UK Trade & Investment (UKTI) te dni mudi v Bostonu in Silicijevi dolini, kjer predstavlja svojo programsko opremo za dostopanje do oddaljenih računalnikov, podporo strankam na daljavo, spletne sestanke in pogovore v živo.

UKTI-jeva ekipa za IKT in njihovi ameriški sogovorniki v Bostonu in Silicijevi dolini organizirajo dogodek za promocijo tesnejših poslovnih stikov med vodilnimi britanskimi podjetji, ki delujejo na področju računalništva v oblaku, in njihovimi sorodnimi podjetji v ZDA. Med dvanajstimi najboljšimi britanskimi podjetji, ki se bodo od 13. - 17.9. predstavljala v ameriških prestolnicah IKT-ja, je tudi britanska podružnica slovenskega podjetja XLAB, ISL Online. Tam bodo organizirani sestanki z vodilnimi ameriškimi ponudniki IKT opreme, ki prav tako ponujajo svoje rešitve v oblaku.

ISL Online ima skoraj 10 let izkušenj na tem področju. Njihova lastna mreža temelji na tehnologiji računalništva v oblaku in zagotavlja neprestano dostopnost in stabilnost storitev za dostop do oddaljenega računalnika in spletno sestankovanje več kot 80.000 poslovnim uporabnikom po celem svetu. Omrežna arhitektura temelji na porazdeljeni bazi podatkov in vsebuje mehanizme za uravnoteženo geografsko porazdelitev sej. Delovanje omrežja je tako neodvisno od centralnega strežnika.

ISL Online večinoma nudi svojo programsko opremo kot storitev (SaaS), in sicer kot letno naročnino. Kot edini ponudnik na trgu pa tudi omogoča stranki, da postavi lasten "omrežni oblak", neodvisen od matičnega podjetja (Premium Strežniška licenca). Stranka poveže dva ali več strežnikov v poslovno spletno komunikacijsko omrežje, ki podjetju zagotavlja nemoteno uporabo storitev ISL Online.

Programsko opremo ISL Online uporabljajo tako majhna in srednja podjetja kot tudi globalne korporacije. Uporabniki delujejo v različnih panogah, od računalniške, telekomunikacij, financ, bančništva in javnega sektorja. Med njimi so tudi svetovno priznana podjetja, kot so Konica Minolta, Canon, Intersport, Raiffeisen bank in Daihatsu Motors.

Več o izdelkih ISL Online si lahko preberete na spletni strani www.islonline.com, kjer lahko prav tako pričnete z brezplačnim 15-dnevnim preizkusom.

www.islonline.com | www.xlab.si

O podjetju XLAB

Xlab d.o.o., podjetje z večkratno nominacijo za eno izmed najinovativnejših v Sloveniji, se ponaša s prisotnostjo na globalnem trgu z družino poslovnih rešitev za internetno komunikacijo ISL Online. Xlab-ove poslovne rešitve za internetno komunikacijo, ISL Online www.islonline.com, nudijo vsem poslovnim subjektom, tako majhnim, srednje velikim kot velikim podjetjem, pa tudi posameznikom, enostaven a varen način dostopa do oddaljenega računalnika, sodelovanja s strankami, partnerji in zaposlenimi v realnem času. Izdelki ISL Online so na trgu prisotni od leta 2003 in jih uporablja že več kot 80.000 poslovnih uporabnikov po celem svetu.