O-STA

Lyoness Sensation prvič na Slovaškem

Ime prireditve pove vse; Sensation se je v slovaški prestolnici predstavil s prvovrstnim programom. Direktor Hubert Freidl je ponosno predstavil države, kjer so na novo odprli Lyonessove podružnice. Oktobra se bodo tako odprle nove regionalne podružnice v Belgiji, na Nizozemskem, Irskem in v Grčiji. Pred koncem leta 2010 pričakujejo tudi otovoritev podružnice v Franciji. Preko Atlantika se je poleg podružnice v New Yorku odprla tudi podružnica v Kanadi. Naslednji korak je odprtje regionalne podružnice v Dubaju, kar pomeni, da bo Lyoness tako prisoten že na treh kontinentih.

Elke Lichtenegger, voditeljica na avstrijskem programu Ö3, je po Hubertu Freidlu na oder povabila še vrhunskega govornika Hermanna Schererja iz Nemčije. V preteklosti je Hermann Scherer organiziral dogodke za Billa Clintona. Zvest svoji filozofiji "Nad povprečnost" je na svoj edinstveno zabaven in duhovit način predstavil svoja vodila za uspeh v sodobnem poslovnem svetu in tako s 6.000 obiskovalci prireditve delil svoje obširno znanje.

Za glasbeni del večera so poskrbeli člani ene najuspešnejših nemških dance zasedb "Groove Coverage", ki so odgovorni za predelave pesmi, kot so "Moonlight Shadow" in "Poison", izdali več avtorskih mednarodnih hitov ter prodali več kot 5 milijonov plošč po celem svetu. V živo so prvič predstavili svoj 13. hit "Innocent", ki je že nekaj dni po izdaji zasedel najvišje mesto za novo pesem na nemških glasbenih lestvicah.

Werner Kaiser, direktor komerciale za Evropo, je predstavil vrhunce ter nove in inovativne prijeme Lyonessa.

Certifikat ISO 9001:2008, ki ga je Lyonessu podelilo avstrijsko podjetje Quality Austria, predstavlja pomemben korak v mednarodne vode. Od leta 2006 je certifikat ISO 9001 prejelo skoraj milijon podjetij in organizacij. Ta mednarodni certifikat omogoča vpeljavo kriterijev za globalne standarde, ki omogočajo nadzor organizacije in kakovosti ne glede na velikost ali področje v katerem podjetje posluje. Standard ISO 9001 cilja na enotno terminologijo. Določa izraze, kot so zahteve, zadovoljstvo strank, produkt, postopek, sistem, kakovost in izboljšanje kakovosti, s tem pa omogoča njihovo mednarodno primerljivost. Quality Austria, Trainings, Certification and Appraisals GmbH, ki je vodilno podjetje v Avstriji, je član najpomembnejših mednarodnih organizacij s področja preverjanja kakovosti in deluje v več kot 50 državah. Certifikat so dodelili Lyoness Holdingu, fundaciji Child & Family Foundation ter podružnicam - Lyoness Management, eBiz and Data Service, prav tako pa tudi vsem podružnicam po Evropi.

Prav tako so v Lyoness Holding, podružnicah Lyoness Management, eBiz and Data Service ter Lyoness Avstrija, Lyoness Švica in Lyones Nemčija, prejeli tudi TÜV Rheinland certifikat za "Preizkušen servis, ki ponuja cenovne ugodnosti kupcem / CASHBACK". Podjetje TÜV Rheinland je preverilo obljubljene cenovne ugodnosti za kupce in dodelilo nepristranski certifikat. Med tem prostovoljnim neodvisnim pregledom so analizirali delovanje vodenja kakovosti, celotnega pogodbenega delovanja s partnerskimi podjetji in potrošniki ter zadovoljstvo strank.

Prav tako pomemben korak je prisotnost Lyonessa v vseh 50 državah ZDA.

Lyonessova internetna stran, ki so jo temeljito prenovili, je sedaj še preglednejša in bolj uporabniku prijazna. Med prenovo se je ekipa Lyoness eBiz še posebej posvetila splošnemu servisu in številnim informacijam. Postavke, na primer iskanje produkta, iskanje celotnega besedila, iskanje partnerskih podjetij in splošno iskanje, ponujajo izčrpne informacije z enim klikom. Posebnost je še Lyonessova navigacija z enim klikom, kjer lahko s klikom miške na katerikoli element v meniju navigacijske vrstice vidite pregled vseh seznamov. V meniju "Izjemni nakupi" bodo obiskovalci med drugim našli "najboljšo ponudbo" dodatnih popustov, označenih izdelkov in najboljših partnerskih podjetij. Dodatno imajo stranke po vpisu svoj profil, kjer lahko najdejo najpomembnejše informacije. Za izdatne izboljšave so poskrbeli tudi pri tiskovnem središču in delu strani namenjenemu partnerskim podjetij. Prav tako pa se lahko od zdaj naprej plačuje z osebnimi kreditnimi karticami (Visa in Master Card).

Ekipa Lyoness eBiza pod direktorjem Bernhardom Kochom se še naprej trudi za razvijanje inovativnih servisov in postavljanje novih standardov pri spletnem nakupovanju. Njim gre zahvala za postavitev dela strani za partnerska podjetja, kjer lahko ta predstavljajo svoje zadnje ugodnosti. Tako lahko zdaj te ugodnosti predstavijo skupnosti Lyoness, ter tako dvojno koristijo strankam. Trenutno omogočamo nakup v 34 evropskih državah ter ZDA in Kanadi. Lyonessove stranke lahko tako brskajo po ponudbah več kot 800 spletnih partnerjev in izboru več kot 100 milijonov izdelkov in uslug.

Nova partnerja pri projektu Cashback kartice, pohištveni podjetji kika in Leiner, od 2. septembra vodita skupno promocijo s klasično oglaševalsko kampanjo z oglasi in radijskimi predstavitvami ter novimi vpisi strank po 49 poslovalnicah po Avstriji. Kika in Leiner ponujata ogromno izbiro pohištva in pripomočkov za dom, kot tudi usluge, na primer svetovanje, načrtovanje, izvedbe, dostave in montaže. Ko stranka na blagajni pred plačilom pokaže kartico Cashback, dobi v vseh poslovalnicah nazaj denar od vseh kupljenih izdelkov in uslug.

V koncu avgusta je Lyoness začel promocijsko kampanjo po celotni Slovaški. Lyoness Slovaška je generalni partner tekmovanja Talent Mania, ki je plod sodelovanja slovaške Markiza TV ter češke TV Nova. Med tekmovalci izbirajo super talente v različnih kategorijah kot so ples, komedija in petje. Promocija tekmovanja bo do decembra potekala v različnih televizijskih oddajah.

Lyoness med drugim oglašuje tudi v priljubljeni oddaji Smotanka, ki ima potencialno široko občinstvo in oddaji Reflex, ki ima format podoben RTLu, ter na jutranjem programu Telerano.

Direktor Hubert Freidl in Nina Passegger sta poročala o trenutnih projektih Child & Family Foundation. Nudili so pomoč družinam in otrokom iz poplavljenih področij Poljske in Madžarske. Fundacija je prav tako financirala prenovo vrtcev in šol ter podpira slovaški projekt za otroke in matere samohranilke.

V Hondurasu, ki je druga najrevnejša država Srednje Amerike, izvajajo mednarodni projekt "The Lyoness Education Programme" s ciljem zgraditi šolo, temeljni kamen pa je bil položen junija 2010. Projekt, ki je v skladu s filozofijo fundacije "ohranjanje življenja skozi izobrazbo", bo namenjen tudi izobrazbi za odrasle in spodbujanju družbene izmenjave.

"Rolling for Charity" je še en projekt Child & Family Foundation. Ves denar, ki so ga prejeli med oddajanjem po naročilu narejenega Harley Davidson Fat Boya, so namenili financiranju projekta v Hondurasu. Izmed vseh, ki so med junijem in avgustom najeli dobrodelni motor, so izžrebali nagrajenca. Martin Dirnberger, srečni zmagovalec žreba, se je tako lahko med evropskim tednom motorja v Faak am See zares naužil Harley Davidsona, poskrbeli pa so tudi za njegovo nastanitev in hrano.

Pesem fundacije Lyoness Foundation "The Miracle of Lyoness" avstrijske založbe "Music for Future", je bila prodana v več kot 10.000 izvodih v Avstriji. Skladba, posneta za pomoč Lyoness Child & Family Foundation je prejela zlato ploščo. S prejeto nagrado so bili zadovoljni vsi, ki so pri pesmi sodelovali; pevka Nina Stern, pisca Thomas Schwarzmann in Martin Kohler, Wolfgang Moik, ki je naredil videospot in DJ Novus, ki je pripravil remiks skladbe. Vse prihodke od prodaje plošče so posredovali Child & Family Foundation za podporo gradnje šole v Hondurasu.

Vsem Lyonessovim strankam in partnerjem, ki se prireditve niso mogli udeležiti je bilo prvič omogočeno spremljanje preko neposrednega bloganja. Informacije, fotografije in podrobnosti so posredovali uporabnikom družabnih omrežij. Na Facebooku so vsako uro objavili poročila s pomembnimi dogodki večera, na Twitterju pa so lahko uporabniki spremljali informacije v realnem času. Za zainteresirane v Severni Ameriki je bilo poskrbljeno z neposrednim prenosom, ki je strankam in partnerjem omogočal, da so za Lyonessove novosti izvedeli iz prve roke.

Fotografije in ostale informacije o prireditvi Lyoness Sensation lahko najdete na naši spletni strani www.lyoness.ag ali pa nas pokličete.

Kontakt: Silvia Weihs, vodja službe za odnose z javnostjo
Tel.:+43 664-8555241
E-mail:silvia.weihs@lyoness.ag

[Na sliki levo zgoraj: Nina Stern, Elke Lichtenegger, DJ Novus, Hubert Freidl und Nina Passegger; Avtor: Bubu Dujmic]