O-STA

Dobrodelna udeležba na najbolj zahtevni kolesarski dirki na svetu: Ambasador fundacije za otroke in družino podjetja Lyoness Christoph Strasser

Dirka čez Ameriko (RAAM) je najbolj zahtevna dirka na svetu, na kateri bodo lahko med 15. in 25. junijem 2011 tekmovali le najboljši in najbolj vztrajni kolesarji. Vsakdo si lahko predstavlja, zakaj 4900 kilometrov dolga tekma med zahodno in vzhodno obalo Združenih držav, ki vodi v 10 dneh čez 14 držav s 30.000 višinskimi metri, z do 23 urami na kolesu vsak dan, eno ali dvema urama spanja in temperaturami med žgočimi 45 stopinjami Celzija v puščavi in 0 stopinjami v Skalnem gorovju, ni le največji izziv ampak tudi življenjske sanje profesionalnih ekstremnih športnikov.

Christoph Strasser, svetovni prvak kolesarskega ultra-maratona leta 2007 in 2010, se je popolnoma posvetil doseganju vrhunske fizične pripravljenosti in sedaj še duhu dobrodelnosti. Tokrat bo namreč tekmoval kot ambasador fundacije za otroke in družino podjetja Lyoness. Zmaga na takšni tekmi se lahko doseže zgolj s pomočjo ekipe, kar je v skladu s filozofijo fundacije; projekti namenjeni izboljšanju življenja lahko namreč uspejo samo s pomočjo skupnosti.

Tako smo ustvarili vrsto načinov, prek katerih lahko v živo spremljate in bodrite Cristopha. Na internetni strani fundacije www.lyonessfoundation.org je na voljo prenos GPS podatkov v živo, tako da ste lahko nenehno v stiku z akcijo. Preko Twitterja, Facebooka in YouTubea pa lahko spremljate dirko s Christopherjem Strasserjem: kako izziva meje svojega telesa in zbira zadnje atome energije navkljub nenehnemu naporu in pomanjkanju spanca.

Christoph Strasser

Strasser je bil rojen leta 1982 v Loebnu na Štajerskem v Avstriji in je pri 18 letih uspel svoj hobi, gorsko kolesarstvo, spremeniti v kariero. Potem ko je moral sam končati štafeto štirih, je pripeljal svojo kariero do neustavljivih dosežkov. Dve leti po prvi udeležbi na RAAM je Strasser v odlični formi in odločen, da zmaga. Tokrat gre dirka prek športa. Strasser, utrjen od napornega treninga, mesecev priprav, z jekleno odločnostjo in podporo izkušene ekipe, namerava zmagati na letošnji dirki. Za več informacij o Christopherju Strasserju obiščite www.christophstrasser.at, za več informacij o RAAM pa www.raceacrossamerica.org.

Fundacija za otroke in družino podjetja Lyoness

Fundacija za otroke in družino podjetja Lyoness je bila pod motom "Preserving life through education" (Ohranjanje življenja skozi izobraževanje) ustanovljena leta 2008 v skladu z osnovno idejo Lyonessa, biti močan v skupnosti, da bi podpirala izobraževalne projekte na državni in mednarodni ravni. Določen odstotek vsakega nakupa preko Lyonessovih sistemov se avtomatično prenese na fundacijo. Končni cilj vsakega socialnega projekta je, da bi z izobraževalnimi pobudami ustvaril možnosti za otroke in mlade v revnejših državah po svetu.

Fotografije lahko prenesete tu: http://www.presseportal.de/story.htx?firmaid=101544

Kontakt za medije:

Silvia Weihs

Lyoness Management GmbH

Telefon: +43 316 70 77 680

Elektronska pošta: silvia.weihs@lyoness.ag

Gradec, junij 2011