O-STA

Začetek 9. vseslovenskega festivala nevladnih organizacij LUPA 2010

Ljubljana, 27. 9. 2010 - Z okroglo mizo KRIZA NAM NE MORE DO ŽIVEGA, KER SMO VSELEJ V KRIZI? O učinkih gospodarske krize na nevladne organizacije se je danes začel že 9. vseslovenski festival nevladnih organizacij LUPA, ki bo potekal do 1. oktobra 2010. Festival organizira Zavod Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij - CNVOS.

Do konca tedna se bo zvrstila še cela vrsta okroglih miz, seminarjev, delavnic in posvetov, ki jih organizirajo nevladne organizacije z različnih področij - zdravja, okolja, kulture, mladine, človekovih pravic, zagovorništva ipd.

Osrednja prireditev festivala LUPA bo tudi letos Bazar nevladnih organizacij, ki bo potekal v četrtek, 30. septembra 2010, med 11. in 19. uro, v središču Ljubljane (Prešernov trg, Tromostovje, Wolfova in Stritarjeva ulica). Na stojnicah in prek bogatega programa na odru ter pod njim se bo predstavilo več kot 150 slovenskih nevladnih organizacij, ki ta dan v letu stopijo v ospredje in se širši javnosti pokažejo v vsej svoji raznolikosti.

Festival LUPA pomeni tradicionalni niz dogodkov, s katerim CNVOS kot mreža slovenskih nevladnih organizacij vsako leto promovira delo nevladnih organizacij ter na ta način izpostavlja njihovo pomembno vlogo pri zagotavljanju kvalitetnega in dostojnega življenja prebivalk in prebivalcev RS.

Kontaktna oseba:

Darja Sekula Krstič, darja@cnvos.si, 01 542 14 22 ali 041 210 235.