O-STA

Konferenca o mobilnosti študentov in prepoznavanju študijskih rezultatov, doseženih med študijem v tujini (Zahodni Balkan - EU)

Fundacija King Baudouin Foundation v sodelovanju z Univerzo v Gentu, Univerzo v Gradcu, Univerzo v Ljubljani ter organizacijo SPARK vabi vas oziroma predstavnike vašega medija na dogodek:

Konferenca o mobilnosti študentov in prepoznavanju študijskih rezultatov, doseženih med študijem v tujini (Zahodni Balkan - EU)

Kdaj? 11. - 12. oktober 2010

Kje? Hotel in kongresni center Mons, Ljubljana

Na konferenci se bo zbralo približno 220 strokovnjakov z univerz ter ministrstev Albanije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Kosova, Nekdanje jugoslovanske republike Makedonije, Črne Gore in Srbije, ter s področja EU. Govorili bodo o akademskem prepoznavanju študijskih rezultatov, ki jih študent pridobi med študijem na univerzi v tujini.

Možnost študija v tujini je odprla nekatere praktične probleme. Eden od velikih izzivov je prav prepoznavanje rezultatov študija v tujini - kaj se zgodi, ko se študent vrne na matično fakulteto z znanjem in rezultati, pridobljenimi v tujini? Raziskave so pokazale, da se mnogo študentov ter akademikov z držav Zahodnega Balkana srečuje s problemom akademskega prepoznavanja znanja, čeprav je prav to prepoznavanje ena od ključnih točk programov izmenjave (npr. Erasmus) ter mobilnosti v splošnem.

Namen konference je:

 postaviti tematiko prepoznavanja znanja, pridobljenega s študijem v tujini na dnevni red vseh držav Zahodnega Balkana,

 najti najboljše prakse glede na orodja, procedure ter odgovornosti.

Konferenca bo potekala pod okriljem belgijskega predsedovanja Svetu EU, s finančno podporo fundacije King Baudouin Foundation, organizacije SPARK, Evropske komisije, Flamskega ministrstva za izobraževanje in usposabljanje, avstrijskega Zveznega ministrstva za znanost in raziskovanje, Slovenskega ministrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, Avstrijskega znanstvenega inštituta (ASO) v Ljubljani in Mestnega sveta mestne občine Ljubljana.

Lokacija: Hotel Mons

Čas: Ponedeljek, 11. 10. 2010 od 10:00 do 18:00

Torek, 12. 10. 2010 od 9:00 do 13:15.

V priponki lahko najdete celoten program konference.

Za več informacij prosimo kontaktirajte:

Tina Koščak,

telefon: +386 1 542 14 22, mobitel: +386 31 707 730

CNVOS, Zavod Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij

Povšetova 37, 1000 Ljubljana