O-STA

Konferenca o mobilnosti študentov in prepoznavanju študijskih rezultatov, doseženih med študijem v tujini (Zahodni Balkan - EU)

V imenu Fundacije King Baudouin Foundation iz Bruslja, ki v sodelovanju z Univerzo v Gentu, Univerzo v Gradcu, Univerzo v Ljubljani ter organizacijo SPARK, Vas želimo obvestiti o prvi tovrstni konferenci v Sloveniji.

Konferenca o mobilnosti študentov iz Zahodnega Balkana v Evropski uniji in prepoznavanju študijskih rezultatov, doseženih med študijem v tujini bo potekala med 11. in 12. oktobrom 2010 v Kongresnem centru Mons v Ljubljani.

Na konferenci se bo zbralo približno 220 strokovnjakov z univerz ter ministrstev Albanije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Kosova, Nekdanje jugoslovanske republike Makedonije, Črne Gore in Srbije, ter s področja EU. Govorili bodo o akademskem prepoznavanju študijskih rezultatov, ki jih študent pridobi med študijem na univerzi v tujini.

Kot otvoritveni dogodek se je že v nedeljo, 10. 10. 2010 zgodil slavnostni sprejem v prostorih Univerze v Ljubljani, kjer je zbrane na konferenci pozdravil prof. dr. Stane Pejovnik, rector Univerze v Ljubljani.

Slavnostni sprejem pa bo danes zvečer na Ljubljanskem gradu, kjer bosta zbrane goste nagovorila ljubljanski župan g. Zoran Janković in direktor King Baudouin Foundation g. Gerrit Rauws. Dogodek bo potekal na Ljubljanskem gradu, ob 19:00 uri.

Namen konference je:

• postaviti tematiko prepoznavanja znanja, pridobljenega s študijem v tujini na dnevni red vseh držav Zahodnega Balkana,

• najti najboljše prakse glede na orodja, procedure ter odgovornosti.

Konferenca bo potekala pod okriljem belgijskega predsedovanja Svetu EU, s finančno podporo fundacije King Baudouin Foundation, organizacije SPARK, Evropske komisije, Flamskega ministrstva za izobraževanje in usposabljanje, avstrijskega Zveznega ministrstva za znanost in raziskovanje, Slovenskega ministrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, Avstrijskega znanstvenega inštituta (ASO) v Ljubljani in Mestnega sveta mestne občine Ljubljana.

Lokacija: Hotel Mons

Čas: Ponedeljek, 11. 10. 2010 od 10:00 do 18:00 in torek, 12. 10. 2010 od 9:00 do 13:15.

Za več informacij prosim kontaktirajte Tino Koščak,

telefon: +386 1 542 14 22, mobitel: +386 31 707 730

CNVOS, Zavod Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij

Foto: Tamara Bizjak