O-STA

Novi Windows Live Messenger za najboljšo izkušnjo spletne komunikacije

· Novi Windows Live Messenger, odslej z zavihki, videopogovori v visoki ločljivosti in integracijo z družabnimi omrežji

· Windows Live Messenger tudi kot aplikacija za naprave Windows Phone, iPhone in BlackBerry

· Windows Live Messenger ima 300 milijonov aktivnih uporabnikov po vsem svetu

· Več kot 400 tisoč aktivnih uporabnikov v Sloveniji

· Prek Messengerja se vsak dan izmenja kar 10 milijard sporočil

· Nova zbirka brezplačnih programov Windows Live Essentials 2011

Microsoft je predstavil Windows Live Essentials 2011, zbirko brezplačnih programov, ki uporabnikom operacijskega sistema Windows 7 obogatijo izkušnjo spletne komunikacije. S kombinacijo operacijskega sistema Windows in storitev Windows Live je uporabnikom ponujena najbolj celovita izkušnja spleta doslej, saj obsega storitve izmenjave fotografij in videa ter komunikacije. Pomemben del zbirke predstavlja Windows Live Messenger, orodje za takojšnje sporočanje in ohranjanje stikov s prijatelji, ki v novi obliki prinaša več novosti, kot so zavihki, celozaslonski videopogovori v visoki ločljivosti in integracija z družabnimi omrežji.

Urška Kolar, vodja produktne skupine Windows, Microsoft Slovenija:

"Windows Live Essentials odseva spremenjene navade uporabnikov, kjer vse več ljudi komunicira in deli informacije prek spleta. Tokratna različica uporabnikom računalnikov Windows ponuja integrirano izkušnjo, ki je njihov ključ do storitev v oblaku."

Windows Live Messenger

Windows Live Essentials omogoča ohranjati stike z ljudmi, ki so vam blizu, ne glede na to, ali za to uporabljate družabna omrežja, takojšnje sporočanje ali običajno e-pošto. Med najpomembnejšimi novostmi te zbirke je Windows Live Messenger, ki predstavlja najboljšo pot za ohranjanje stikov s prijatelji in njihovo dejavnostjo na spletu in ki uporabnikom daje možnost izbire, kako in komu bodo zaupali informacije o sebi. Gre za enega najbolj priljubljenih načinov spletne komunikacije, ki ima več kot 300 milijonov aktivnih uporabnikov po vsem svetu, od tega več kot 400 tisoč v Sloveniji. Vsak dan se prek Messengerja izmenja kar 10 milijard sporočil.

Z novim Messengerjem je komunikacija s prijatelji bogatejša in pomenljivejša, saj poleg takojšnjega sporočanja nudi tudi glasovno in videokomunikacijo, izmenjavo vsebin, komentiranje in deljenje vsebin z drugimi. Messenger omogoča učinkovito komunikacijo od koderkoli, s katerokoli napravo, poleg omrežja Messenger pa nudi enostavno povezavo tudi s Facebookom, LinkedInom, MySpaceom in drugimi spletnimi stranmi. Integriran je z Windows Live Hotmailom, kar pomeni, da je klepet mogoče vzpostaviti neposredno iz uporabnikovega poštnega predala.

Klepet s prijatelji je zdaj mogoče spremljati v zavihkih, integriran pa je tudi iskalnik Bing, katerega zadetke (fotografije ali videe) lahko zlahka vstavimo v pogovorno okno, ne da bi za to morali odpirati brskalnik. Messenger ponuja tudi videoklepet v visoki ločljivosti HD, ki v celozaslonskem prikazu daje bolj pristen občutek navzočnosti sogovornika. Če slednji ni dosegljiv, mu lahko s kamero pustimo videosporočilo. Novi Messenger ponuja tudi večjo izbiro iger, ki jih lahko igrate s prijatelji.

Novost je tudi program Messenger Connect, namenjen lastnikom spletnih strani, saj jim omogoča integracijo Messengerja neposredno v spletno stran. Windows Live Messenger je na voljo tudi kot aplikacija za Windows Phone, iPhone in BlackBerry, s katero je mogoče kjerkoli dostopati do imenika, do posodobitev stanj v družabnih omrežjih, začeti klepet, izmenjati fotografije in posodabljati stanje. Messenger je mogoče povezati tudi s kratkim sporočilnim sistemom SMS.

Celovito povezovanje z družabnimi omrežji

Integracija z družabnimi omrežji Facebook, MySpace in LinkedIn pomeni, da so vse posodobitve stanj in informacije o prijateljih na voljo v Messengerju, in tako ni več potrebe po odpiranju različnih oken. Med drugim to omogoča:

- sporočanje spletnih aktivnosti: Vse posodobitve na enem mestu. Na izbiro je več kot 75 spletnih storitev, s katerimi lahko prijateljem sporočate, kaj počnete na spletu.

- sprejemanje družabnih sporočil s Hotmaila: Messenger bo prikazal vsa sporočila z družabnih spletnih strani, ki jih dobite po e-pošti.

- enoten imenik: Messenger poveže kontakte z različnih omrežij, prepozna podvojene in daje možnost izbire, kako bomo z njimi komunicirali.

- priljubljene kontakte: Prijatelje, ki jih označimo za najpomembnejše, bo Messenger razvrstil na vrh posodobitev, prav tako tudi njihove posodobitve.

- komentiranje sporočil v Messengerju, kot tudi tistih iz drugih omrežij.

- bogatejše posodobitve stanj: Poleg besedila lahko zdaj v njih objavimo tudi fotografije, video- ali spletne povezave.

- istočasno posodabljanje stanja v vseh omrežjih.

- ogled fotografij z različnih spletnih strani v celozaslonskem načinu.

Popoln nadzor podatkov in zasebnosti

Windows Live Messenger ponuja enostavno nastavljanje zasebnosti s tremi osnovnimi profili, ki obsegajo najbolj priljubljene poti deljenja informacij. Poleg tega pa je omogočeno natančnejše nastavljanje deljenja zasebnosti, razdeljeno po različnih tipih podatkov. Imenik omogoča ustvarjanje skupin, za pošiljanje informacij pa tudi za določanje dostopnosti po posameznih skupinah uporabnikov. Odločitev, komu je dosegljiv in kdaj, je v celoti v rokah uporabnika. Z ogledom dostopnosti informacij po posameznikih je mogoče natančno vedeti, do katerih osebnih podatkov, fotografij, dokumentov in drugih vsebin ima določena oseba dostop.

Povezovanje zmogljivosti osebnega računalnika z računalništvom v oblaku

Načini, kako ljudje živijo, se povezujejo in izmenjujejo informacije, se spreminjajo, operacijski sistem Microsoft Windows 7 pa spreminja izkušnjo osebnega računalništva. Microsoft je novo zbirko Windows Live Essentials 2011 zasnoval tako, da združuje vse uporabnikove informacije in zanj resnično pomembne stvari na eni sami platformi, dostopni na vseh njegovih računalnikih in komunikacijskih napravah. V to so vključene tudi storitve, ki jih uporabljamo vsak dan, kot so fotografije, filmi in povezovanje s prijatelji.

Windows Live Essentials 2011 je zbirka različnih programov, ki v celoti izkoriščajo prednosti operacijskega sistema Windows 7, in vključuje orodja, ki vam pomagajo biti učinkovitejši na spletu in pri komuniciranju z družino in s prijatelji. Windows Live Messenger je najboljši način za ohranjanje stikov z ljudmi in spremljanje njihove dejavnosti na spletu. Mail je pametna in dostopna elektronska pošta, s koledarjem in imenikom, ki je popolnoma integrirana v Windows. Writer omogoča pisanje lastnega bloga ter objavljanje slik, videov, zemljevidov in podobno. Mesh omogoča shranjevanje in usklajevanje najpomembnejših digitalnih vsebin na vseh uporabnikovih napravah, do katerih je mogoče dostopati od koderkoli. Family Safety je namenjen omejevanju dostopa do otrokom neprimernih spletnih vsebin, ki vključuje tudi orodje Windows Parental Controls. Photo Gallery in Movie Maker pa sta najboljša za urejanje, popravljanje in deljenje fotografij in filmov prek spleta.