O-STA

Različni obrazi depresije: Nova številka revije V skrbi za vaše zdravje

Predstavljamo vam novo številko revije V skrbi za vaše zdravje, v kateri govorimo o depresiji v različnih starostnih obdobjih in pri obeh spolih. Ženske obolevajo dvakrat pogosteje kot moški - vsaka četrta ženska vsaj enkrat v življenju zboli za depresijo.

V tokratni številki z naslovom Različni obrazi depresije smo strokovnjake spraševali, kaj je depresija, zakaj nastane in kako jo zdravimo. Ta bolezen spada med najpogostejše duševne motnje, povezane z motenim biokemičnim ravnovesjem v možganih. Zajame celotnega človeka, saj vpliva na razpoloženje, počutje, mišljenje in vedenje.

Zboli lahko kdorkoli, ne glede na starost, spol, raso, izobrazbo ali družbeni položaj. V razvitem svetu je zelo pogosta. Že konec leta 2009 je evropska poslanka Evangelia Tzampazi opozorila, da je v Evropski uniji storjenih več samomorov zaradi depresije, kot pa je žrtev prometnih nesreč na evropskih cestah.

Revija izhaja večkrat na leto in vedno obravnava drugo aktualno zdravstveno temo. Nanjo se lahko naročite, na voljo pa je tudi v lekarnah in čakalnicah splošnih/družinskih zdravnikov po vsej Sloveniji. Več lahko izveste na www.krka.si.

Želimo vam prijetno branje!

Več informacij:

Jerca Pavlič, strokovna sodelavka za marketinško komuniciranje

Krka, d.d, Novo mesto

Dunajska cesta 65, 1000 Ljubljana

Telefon: 01 475 1542, gsm: 051 641 836

jerca.pavlic@krka.biz