O-STA

Sedaj na voljo Skype za Android™



LUKSEMBURG - (BUSINESS WIRE) - Skype je danes naznanil Skype za Android™, odjemalca na mobilnih telefonih, ustvarjenega za pametne telefone z uporabniškim sistemom Android OS 2.1 ali katerim izmed njegovih novejših različic. Ta najnovejša izdaja bo večini uporabnikov pametnih telefonov po vsem svetu omogočila, da izkusijo prednosti Skype na poti z uporabo WiFi ali mobilnih informacijskih povezav (GPRS, EDGE, 3G)1. Skype za Andriod lahko zastonj prenesete s tržnice Android Market. Za več podrobnosti o tem, kako dobiti aplikacijo, lahko uporabniki obiščejo tudi www.skype.com/m.

Skype za Android uporabnikom omogoča:

*Zastonj Skype-na-Skype klice preko WiFi ali mobilnih informacijskih povezav (GPRS, EDGE, 3G)* z drugimi Skype uporabniki kjerkoli po svetu z uporabo Skype SILK kodek za avdio kvaliteto podobno CD
*Nizkocenovne Skype klice na fiksne linije ali mobilne telefone
*Pošiljanje in prejemanje takojšnjih sporočil od enega ali skupine prijateljev na Skype
*Sinhronizacijo stikov med Skype in osnovnim imenikom po kateri je Skype klicanje omogočeno neposredno iz osnovnega imenika
*Da vidijo, kateri stiki so povezani in dostopni za klice in klepet
*Preprost uvoz imen in številk v Skype aplikacijo iz osnovnega imenika
*Sprejemanje klicev na Skype medmrežni številki

Mark Douglas, vodja projektov pri Andriod je povedal: "Uporaba Skype je danes vseprisotna. Več in več ljudi uporablja Skype, da skupaj počnejo stvari, ko pravzaprav niso skupaj. Veseli smo, da je z razširitvijo na Android Skype sedaj na voljo na treh danes najbolj priljubljenih platformah: Androidu, iOSu in Symbianu."

Viri za medije:
*Fotografije za prenos najdete na: http://about.skype.com/media-library/
*Na tem naslovu pa lahko najdete blogersko objavo in video z obrazložitvijo Skype za Android na Skype blogu: http://blogs.skype.com/en/2010/10/android.html

Skype za Android™ deluje na kompatibilnih mobilnih telefonih, ki jih poganja Android OS v2.1 ali katera njegovih novejših različic, in je bil uspešno preizkušen s strani Skype in HTC Desire, HTC Legend, Google Nexus One, Motorola Milestone XT720 in Motorola Milestone. Možno je tudi delovanje na drugih Android telefonih, vendar pa ne moremo garantirati popolne funkcionalnosti ali kompatibilnosti. Zavedamo se težav, ki se pojavljajo na Samsung Galaxy S, in jih nameravamo odpraviti v prihodnosti. Skype za Android™ podpira sledeče jezike: brazilsko portugalščino, danščino, nizozemščino, angleščino, estonščino, finščino, francoščino, nemščino, italijanščino, japonščino, korejščino, španščino, švedščino, poljščino, ruščino, ter poenostavljeno in tradicionalno kitajščino.

O Skype

Skype je programska oprema, ki omogoča pogovore po vsem svetu. Milijoni posameznikov in podjetij uporabljajo Skype in njegove brezplačne video in glasovne klice, pošiljanje takojšnjih sporočil in deljenje datotek z drugimi Skype uporabniki. Vsak dan ljudje po vsem svetu Skype uporabljajo tudi za nizkocenovne klice na fiksne linije in mobilne telefone. Skype lahko prenesete na svoj računalnik ali mobilni telefon s www.skype.com.

1 V ZDA so klici preko Skype za Android možni samo preko WiFi. Skype za Android pa trenutno še ni na voljo na Kitajskem in Japonskem.

*Operater lahko zaračuna stroške, ko uporabnik uporablja informacije ali gostuje preko 3G, EDGE, GPRS.

Kontakti:

Uredništvo:
Skype
Sravanthi Agrawal, +44(0)7584235114
sravanthi@skype.net
Poglej in klepetaj: sagra28

Vir: Skype