O-STA

Microsoft Office 365, nova storitev računalništva v oblaku za organizacije vseh velikosti

· Vključene rešitve Office, SharePoint Online, Exchange Online in Lync Online, prihodnje leto tudi Microsoft CRM Online

· Microsoft Office 365 bo zamenjal ponudbo Business Productivity Online Suite, Office Live Small Business in Live@edu

· V Sloveniji predvidoma na voljo sredi naslednjega leta

Microsoft je predstavil novo generacijo storilnosti v oblaku, ki v enotni, vedno posodobljeni storitvi za komunikacije in sodelovanje združuje rešitve Office, SharePoint Online, Exchange Online in Lync Online. Storitev Office 365 bo milijonom organizacij olajšala nakup in uporabo Microsoftovih rešitev za storilnost v oblaku. Uporabnikom bo omogočila preprosto delo od koderkoli in na katerikoli napravi, pri čemer bodo lahko enostavno in varno sodelovali s sodelavci znotraj ali zunaj podjetja. Office 365 temelji na večletnih Microsoftovih izkušnjah na področju računalništva v oblaku, ki segajo od prve spletne e-poštne storitve do storitev Business Productivity Online Suite, Office Live Small Business in Live@edu. Novost bo v Sloveniji predvidoma na voljo v drugi polovici prihodnjega leta.

Microsoft Office 365

Office 365 je nova blagovna znamka Microsoftovih storitev v računalniškem oblaku, ki povezuje poznane in uveljavljene rešitve za komunikacije in sodelovanje. Predstavlja evolucijo Microsoftove strategije na področju računalništva v oblaku in bo zamenjala obstoječo ponudbo, kot so storitve Business Productivity Online Suite, Office Live Small Busines in Live@edu.

Nova storitev je prilagojena potrebam različnih strank, saj vključuje pakete tako za neodvisne strokovnjake kot tudi mala, srednja in največja podjetja ter vladne in izobraževalne ustanove. Ponudba Office 365 za strokovnjake in mala podjetja z manj kot 25 zaposlenimi bo vključevala rešitve Office Web Apps, Exchange Online, SharePoint Online, Lync Online in zunanjo spletno stran, ki jih bo mogoče začeti uporabljati že v 15 minutah. Office 365 za večje organizacije vključuje nabor možnosti, prilagojenih tako srednjim in velikim podjetjem kot tudi vladnim ustanovam. Obstoječi uporabniki rešitev Business Producitivity Online Suite bodo s prehodom na novo storitev prejeli posodobljene različice rešitev SharePoint Online, Exchange Online in Lync Online, nova upravljavska orodja in možnost preprostejšega prijavljanja in varne izmenjave vsebin s partnerji. Večjim organizacijam bo v okviru nove storitve prvič na voljo tudi možnost najema namizne zbirke Office Professional Plus.

Dosegljivost

Microsoft bo zdaj začel preizkušati storitev Office 365 v nekaj tisoč organizacijah po svetu, nato pa postopno širil geografsko dostopnost preizkusnega programa. V Sloveniji bo novost predvidoma na voljo sredi prihodnjega leta. V prihodnjem letu bo Microsoft v Office 365 vključil tudi rešitev Microsoft Dynamics CRM Online in predstavil različico za izobraževalne ustanove.

KONTAKT:

Simona Rakuša, Vodja trženja in odnosov z javnostmi

simonar@microsoft.com

tel. 041 384 710

Katra Šemrov, Projektna vodja odnosov z javnostmi

v-kasemr@microsoft.com

tel. 051 671 103

Kurt DelBene, predsednik skupine Office pri Microsoftu:

"Office 365 v eni storitvi v oblaku združuje najboljše, kar vemo o storilnosti. S storitvijo Office 365 lahko vaša lokalna pekarna prvič doslej pridobi vrhunsko programsko opremo in storitve, večnacionalna farmacevtska družba pa zniža stroške in lažje sledi najnovejšim inovacijam. Ljudje se lahko posvetijo poslovanju, medtem ko mi in naši partnerji poskrbimo za tehnologijo."