O-STA

Na prireditvi Tech•Ed Europe 2010 v središču zasebni oblak

· Hyper-V Cloud, nov nabor programov in rešitev za zasebne računalniške oblake

· Dell, Fujitsu, Hitachi, HP, IBM in NEC s potrjenimi infrastrukturami in storitvami

· HP in Microsoft skupaj razvila referenčno arhitekturo HP Cloud Foundation for Hyper-V

Microsoft je na prireditvi Tech•Ed Europe 2010, ki poteka od 8. do 12. novembra v Berlinu, okrepil svojo vizijo računalništva v oblaku s predstavitvijo nabora programov in rešitev Hyper-V Cloud. Hyper-V Cloud bo podjetjem olajšal vzpostavitev lastnih zasebnih infrastruktur v računalniškem oblaku na temelju platforme Windows Server. Podjetja Dell, Fujitsu, Hitachi, HP, IBM in NEC so že postala partnerji Hyper-V Cloud in bodo z Microsoftom sodelovala pri zagotavljanju predhodno potrjene infrastrukture in storitev za hitrejšo in manj tvegano uvedbo zasebnih oblakov.

Zasebni oblak na temelju Hyper-V Clouda in platforme Windows Server

Microsoftova strežniška platforma Windows Server 2008 R2 s tehnologijo Hyper-V že zagotavlja obsežne virtualizacijske in upravljavske zmožnosti. Te tehnologije skupaj s programsko opremo Microsoft System Center nudijo organizacijam komponente, potrebne za uvedbo zasebnega oblaka. Z novim programom Hyper-V Cloud Fast Track pa bodo Microsoft in njegovi partnerji zagotovili široko ponudbo prednastavljenih in predhodno potrjenih konfiguracij za uvedbe zasebnega oblaka. Konfiguracije bodo zajemale računske in omrežne vire, vire za shranjevanje podatkov, virtualizacijo in programsko opremo za upravljanje. Omenjeni programi in rešitve zmanjšujejo tveganja in pospešijo uvedbo zasebnih oblakov.

V okviru programa Hyper-V Cloud Fast Track sta HP in Microsoft skupaj razvila referenčno arhitekturo HP Cloud Foundation for Hyper-V, ki združuje rešitve HP BladeSystem Matrix, Microsoft System Center in Windows Server 2008 R2 Hyper-V. Referenčna arhitektura daje strankam preizkušen temelj za izvajanje poslovnih aplikacij v okolju zasebnega oblaka. Skrajša čas infrastrukturne uvedbe, omogoča dinamično prilagajanje fizičnih in virtualnih naborov virov ter zagotavlja celovito upravljanje virtualizirane infrastrukture in aplikacij. HP prav tako nudi rešitev HP CloudStart for Hyper-V, s katero v 30 dneh zagotovi popolnoma operativno okolje zasebnega oblaka.

Druge komponente ponudbe Hyper-V Cloud:

  • Hyper-V Cloud Service Provider Program - Več kot 70 ponudnikov storitev po svetu nudi infrastrukturo kot zaključeno, v celoti gostovano storitev, ki temelji na Microsoftovi tehnologiji. Ta možnost zagotavlja hitro in stroškovno učinkovito uvedbo storitev v oblaku, tako javnih kot zasebnih.
  • Hyper-V Deployment Guide - Organizacijam, ki želijo uvesti lastne zasebne oblake na temelju obstoječih infrastrukturnih vlaganj, Microsoft zdaj nudi orodja in vodiče, ki temeljijo na znanju, pridobljenem pri večletnem zagotavljanju storitev za več sto strank Microsoft Consulting Servicesa (MCS).
  • Hyper-V Cloud Accelerate - Microsoft namenja obsežna vlaganja v pomoč strankam in partnerjem pri izvajanju vrednotenj potencialnih uvedb, preizkušanju konceptov in produkcijskih uvedbah. Te storitve bodo na voljo prek organizacije Microsoft Consulting Services in kvalificiranih partnerjev.

Več informacij o ponudbi Hyper-V Cloud in dodatne podrobnosti o sodelovanju družb Dell, Fujitsu, Hitachi, HP, IBM in NEC je na voljo na naslovu http://www.microsoft.com/privatecloud.

Druge izboljšave platforme

Microsoft je na dogodku prav tako predstavil:

  • Splošno dostopnost rešitve Microsoft System Center Virtual Machine Manager Self Service Portal 2.0 za preprostejše povezovanje, porazdeljevanje, uporabo in upravljanje računskih, podatkovnih in omrežnih virov - kritičnih komponent platfome zasebnih oblakov. Več informacij o rešitvi je na voljo na naslovu http://www.microsoft.com/virtualization/en/us/private-cloud.aspx.
  • Dostopnost kandidata za izdajo rešitve Forefront Endpoint Protection 2010, ki omogoča poenotenje upravljanja in varnosti namizij in strežnikov.

Brad Anderson, poslovni podpredsednik Microsoftove enote za upravljavske in varnostne rešitve (na fotografiji):

"Mnogi uporabniki so nam povedali, da želijo prednosti računalništva v oblaku - hitro uvedbo, boljšo odzivnost, nižje stroške -, vendar z večjim nadzorom nad stvarmi, kot so fizična infrastruktura in varnostne politike. Naša nova ponudba za zasebni oblak odgovarja na to potrebo na infrastrukturni ravni, hkrati pa nudi jasno pot do storitev v oblaku na ravni platforme."

KONTAKT:

Simona Rakuša, vodja trženja in odnosov z javnostmi

simonar@microsoft.com

tel. 041 384 710

ali

Katra Šemrov, projektna vodja odnosov z javnostmi

v-kasemr@microsoft.com
tel. 051 671 103