O-STA

SAOP uporabnikom sistema Aktivno obveščanje v poslovnem programu iCenter omogočil uporabo Si.mobilovih storitev SMS

Prek integracije sistema Aktivno obveščanje s storitvami SMS mobilnega operaterja Si.mobil želijo v SAOP izboljšati komunikacijo znotraj podjetij ter pri poslovanju s svojimi partnerji.

ŠEMPETER PRI GORICI, 11.11.2010 - Podjetje SAOP, vodilni proizvajalec poslovnih programov za podjetja in javne ustanove, je nadgradilo sistem Aktivno obveščanje z zmožnostjo pošiljanja kratkih sporočil prek Si.mobila. S tem so uporabnikom iCentra in sistema Aktivno obveščanje omogočili plačevanje za storitve SMS po porabi namesto vnaprejšnjega zakupa sporočil.

"Za uporabo storitev SMS domačega ponudnika Si.mobil želimo spodbuditi tovrstno komunikacijo, ki dokazano izboljšuje kakovost poslovanja med podjetji, predvsem na področju plačilne discipline, pa tudi komunikacijo med zaposlenimi," je povedal Peter Rodman, vodja projekta v SAOP. "Za Si.mobilove storitve smo se odločili na podlagi ugotovitve, da so dosedanji uporabniki oklevali z uporabo sporočil SMS zaradi pomanjkljivega zaupanja v izbranega mednarodnega ponudnika." Prehod na Si.mobilove storitve uporabnikom zagotavlja tudi plačevanje po dejanski porabi, namesto vnaprejšnjega zakupovanja sporočil. Pri slednjem se je v najslabšem primeru lahko zgodilo, da uporabnik po koriščenju zakupa ni več mogel pošiljati sporočil, oziroma da je kreditiral ponudnika, kar je v času oteženih pogojev poslovanja in slabše likvidnosti dodatno odbijalo uporabnike.

Sporočila se v sistemu Aktivno obveščanje generirajo samodejno, glede na podatke in časovnice v poslovnem sistemu iCenter. Sistem deluje na celotni podatkovni strukturi, zato je možno izvesti poljubno proženje dogodkov glede na poslovni proces in pravila poslovanja. Tako se na primer vzpostavi samodejno obveščanje kupcev o odprtih fakturah oziroma zapadlih plačilih, kakor tudi prodajnega osebja v podjetju o prispelih plačilih. Podobno se lahko izvede obveščanje o pretečenih pogodbah, prispelih naročilih, minimalnih zalogah in podobno. Prek SMS sporočil se lahko obvešča tudi zaposlene v organizaciji, na primer o neizvedenih nalogah, doseganju plana, prejetem nakazilu za plačo, neizkoriščenem dopustu, opravljenih delovnih urah, internih izobraževanjih, opomniki za razne dogodke, pohvale in voščila.

Sistem Aktivno obveščanje v SAOP-ju prilagodijo uporabnikom, pri čemer vzpostavijo pravila za sporočanje prek SMS oziroma prek e-pošte. Na tak način zagotovijo uporabnikom najboljše razmerje med učinkovitostjo obveščanja in ceno, saj se sporočila SMS v nasprotju z e-pošto zaračunava. "Z uporabo obveščanja prek sporočil SMS se bistveno prečisti in standardizira bodisi interna komunikacija bodisi komunikacija s poslovnimi partnerji," je še poudaril Rodman. Kot pravijo v SAOP je sporočila SMS smiselno uporabiti predvsem v primerih, ko želimo zagotoviti, da naslovnik prejme pomembno sporočilo takoj, tudi v primeru, ko ne uporablja računalnika.

Sistem Aktivno obveščanje je neposredno povezan s Si.mobilovo storitvijo SMS, kar pomeni, da je za začetek komunikacije s sporočili SMS potrebna sklenitev ustrezne pogodbe s Si.mobilom.

Dodatne informacije:


Logotipi SAOP, fotografije, vsebinski članki... http://www.saop.si/site/o_podjetju_za_novinarje/413/za_novinarje.aspx

Peter Krkoč, Vodja marketinga in odnosov z javnostjo

SAOP d.o.o.
Cesta Goriške fronte 46 , 5290 Šempeter pri Gorici

T: 05 / 393 40 23

M: 031 604 851
E: peter.krkoc@saop.si
F: 05 / 393 81 36
S: http://www.saop.si