O-STA

Internetna rešitev za študentske servise

Podjetje Gambit Trade d.o.o. je paleto svojih internetnih rešitev razširilo z aplikacijo, ki zagotavlja celovito podporo poslovanja študentskih servisov.

Poslovna rešitev imenovana "Študentski servis", je zasnovana z najmodernejšimi programskimi orodji (ASP in XML tehnologija), ki omogočajo delovanje v Internet Explorerju, brez lokalnih nameščanj komponent, ne glede na lokacijo uporabnika. Baza s podatki se hrani centralno na strežniku (MS SQL 2000), kar zagotavlja hitro in varno delo, obenem pa omogoča delo s podatki, ne glede na lokacijo poslovalnice študentskega servisa.

Poslovna aplikacija, ki temelji na internetnem poslovanju, ima vrsto zaščit in varnostnih mehanizmov, ki dovoljujejo vpogled le pooblaščenim osebam, članom servisa ter podjetjem, ki delo ponujajo.
Študentski servisi se, kot večina poslovnih subjektov, soočajo z izzivi in novimi priložnostmi, ki jih ponuja internet ter mobilne tehnologije. Gambitova aplikacija je prilagojena novim časom in v celoti podpira poslovanje prek interneta, ki nudi prednosti ne samo uporabnikom, študentom, temveč tudi ponudnikom dela. Študentje lahko z uporabo standardnega brskljalnika (pripročena je uporaba MS Internet Explorer) preko interneta od doma, iz šole, fakultete ali katerekoli druge lokacije varno spreminjajo in popravljajo osebne podatke, spremljajo kaj se dogaja z njihovimi napotnicami in nakazili. Novi način dela predstavlja veliko prednost tako za študentski servis kot študente, ki se s tem izognejo telefonskim kontaktom in lahko večino poslovanja uredijo na elektronski način, 24 ur dnevno. Na voljo je tudi avtomatizirano obveščanje o nakazilih in ponudbah za delo: preko elektronske pošte ali z uporabo kratkih SMS sporočil. Enostavno, hitro in za povrh vsega poceni, saj odpade strošek telefonskih klicev, delavci v študentskem servisu pa se lahko medtem posvetijo drugim opravilom in tako povečajo osebno učinkovitost. Internetno poslovanje predstavlja prednost tudi za podjetja in obrtnike, ki nudijo delo študentom. Podjetja, ki še ne koristijo uslug študentskega servisa, lahko pogodbo o sodelovanju naročijo na elektronski način preko interneta, ki se izkaže kot učinkovito orodje tudi kasneje pri ažuriranju potreb po študentski delovni sili. S tem odpade potreba po osebnih obiskih študentskega servisa ali dolgotrajnemu urejanju zadev preko telefonskih linij. Dovolj je nekaj klikov in stvar je urejena.

"Ko smo rešitev pripravljali, smo skušali rešitve čimbolj približati tako študentskemu servisu kot posredniku ter študentom, dijakom in seveda tudi vsem, ki delo ponujajo. V podjetju zagovarjamo stališče, da je nove tehnologije smiselno uporabiti le tam, kjer lahko z njihovo uporabo odgovorimo na temeljna vprašanja podjetništva: kako povečati učinkovitost, kako izboljšati odnose s strankami in njihovo zadovoljstvo ter kako ustvariti pogoje za razvoj nove ponudbe in novih oblik sodelovanja," je povedal Aljoša Domijan, predstavnik podjetja Gambit Trade d.o.o.