O-STA

Z novim letom v barvah Petrola še počivališče Podsmreka

Danes dopoldne sta predsednik Petrolove uprave in župan Ivančne Gorice s simboličnim rezom v dolenjsko pogačo tudi uradno odprla bencinski servis, ki ga je Petrol že ob izteku minulega leta zgradil na počivališču Podsmreka ob avtocesti v smeri iz Novega mesta proti Ljubljani. Gre za sodoben avtocestni objekt s celovito "Hip – Hop" ponudbo, ki je uporabnikom na voljo 24 ur na dan.

Z bencinskim servisom "Podsmreka" Petrol nadomešča še drugega od obeh servisov ob nekdanji magistralki v Ivančni Gorici, ki sta bila zaradi gradnje avtoceste porušena že pred časom. Prvi nadomestni objekt je ob avtocestnem priključku v Ivančni Gorici pričel obratovati natanko pred letom dni, medtem ko je bila "Podsmreka" zgrajena namesto servisa, ki je bil nekdaj umeščen na severno stran bivše magistralne ceste Ljubljana – Zagreb.

Servis Podsmreka sicer obratuje že od sredine lanskega decembra, Petrol pa ga je v družbi predstavnikov lokalnega gospodarskega in političnega življenja, izvajalcev gradbenih del, večjih dobaviteljev, kupcev in ostalih poslovnih partnerjev svečano odprl danes ob 11. uri. Tradicionalni »ček prijaznosti«, ki ga družba ob tej priložnosti vselej podari lokalni skupnosti, je bil tokrat izročen Centru za zdravljenje bolezni otrok iz Šentvida pri Stični.

Servis poleg vrhunske ekološke in varnostne opreme odlikuje zlasti prostorna, kar 150 kvadratnih metrov velika prodajalna z bogato izbiro blaga za široko porabo, ki med drugim vključuje tudi peko svežih žemelj in ostalega peciva. V dopolnilno ponudbo servisa sodi še prodaja plina v jeklenkah in notranje čiščenje avtomobilov. Obiskovalcem Hip – Hop prodajalne je na voljo tudi veliko parkirišče, v okviru katerega so tri parkirna mesta namenjena avtodomom, tem pa je omogočen tudi priklop elektrike. Na 150 kvadratnih metrih točilne ploščadi lahko rezervoarje za gorivo polni kar 12 vozil hkrati, pri čemer je pretočnost treh črpalk povečana oziroma prilagojena tovornim vozilom. Šoferjem so na voljo vse vrste goriva, torej tudi neosvinčeni 98-oktanski super plus.

Skupaj z izdelavo projektne in vse ostale dokumentacije je naložba v objekt dosegla okroglih 480 milijonov tolarjev. Za razliko od večine, to je 207 bencinskih servisov, ki so vključeni v franšizno mrežo, Podsmreka ostaja v upravljanju Petrola. Vodi ga poslovodkinja, za njegovo nemoteno obratovanje, kakovostno ponudbo in prijazno postrežbo pa sedem dni v tednu po 24 ur na dan skrbi še osem redno zaposlenih in trije študentje.

V kratkem bo Petrol odprl še nov bencinski servis v Žalcu, ki predstavlja tudi zadnjega v nizu leta 2001 zgrajenih oziroma temeljito prenovljenih objektov. Kot zanimivost velja omeniti, da je s posodobitvijo maloprodajne mreže, ki ji je v minulem letu namenil okrog dve tretjini vseh naložbenih sredstev, Petrol med drugim pridobil kar dva kilometra dodatnih prodajnih polic, v nizu vsega ostalega blaga pa je na primer prodal kar 4 milijone zavojčkov žvečilnih gumijev, 1.7 milijona sendvičev, 50 ton svežega peciva, 370 ton živalske hrane, 3 milijone časopisov in 4 milijone mobi kartic.