O-STA

Svoje izkušnje bodo delili na prvi konferenci o računalništvu v oblaku

5 NOVEMBER 2010

Ljubljana, 15. november 2010. XLAB bo s svojim strokovnim prispevkom sodeloval na prvi poslovni konferenci o računalništvu v oblaku. Podjetje XLAB že sedem let uspešno trži cloud storitve po vsem svetu in je bilo poleti izbrano med najbolj perspektivne cloud ponudnike Velike Britanije. Na konferenci bodo spregovorili o svojih izkušnjah na tem področju.

Prva poslovna konferenca o računalništvu v oblaku se bo odvijala v sredo, 17.11.2010, na Gospodarski zbornici Slovenije. Konferenco organizira združenje slovenskih ponudnikov računalništva v oblaku, ki so povezani v vseevropsko združenje "EuroCloud Europe", ki združuje ponudnike storitev v oblaku v Evropi.

Med ustanovnimi člani združenja EuroCloud Slovenija je tudi podjetje XLAB, ki se je tudi v mednarodnem prostoru uveljavilo s svojimi aplikacijami v oblaku in ima na področju cloud tehnologij dolgoletne izkušnje. Od leta 2003 XLAB razvija programske rešitve ISL Online za dostop in nadzor oddaljenega računalnika, spletni pogovor v živo ter spletne sestanke. Njihova lastna mreža temelji na tehnologiji računalništva v oblaku in zagotavlja neprestano dostopnost in stabilnost storitev ISL Online več kot 80.000 poslovnim uporabnikom po celem svetu. Uporabnik za uporabo storitev potrebuje le dostop do interneta. Ni namestitev, ne nastavitev.

Predstavnik XLABa bo na podlagi svojih izkušenj na konferenci govoril o razliki med računalništvom v oblaku in klasično IT tehnologijo.

Konferenca je namenjena poslovnežem in vsem tistim, ki želijo izkoristiti nove priložnosti in nove možnosti informacijske podpore ključnim poslovnim procesom ob manjših investicijah in manjših stroških uporabe. Na konferenco se lahko vsakdo prijavi na spletni strani GZS.

www.islonline.com | www.xlab.si | www.gzs.si/zit

O podjetju XLAB

Xlab d.o.o., podjetje z večkratno nominacijo za eno izmed najbolj inovativnih v Sloveniji, se ponaša s prisotnostjo na globalnem trgu z družino poslovnih rešitev za internetno komunikacijo ISL Online. Xlab-ove poslovne rešitve za internetno komunikacijo, ISL Online www.islonline.com, nudijo vsem poslovnim subjektom, tako majhnim, srednje velikim kot velikim podjetjem, pa tudi posameznikom, enostaven a varen način dostopa do oddaljenega računalnika, sodelovanja s strankami, partnerji in zaposlenimi v realnem času. Izdelki ISL Online so na trgu prisotni od leta 2003 in jih uporablja že več kot 80.000 poslovnih uporabnikov po celem svetu.

###

ISL Online Headquarters

Barbara Viškovič | Marketing&PR

XLAB d.o.o. | Pot za Brdom 100 | SI-1000 Ljubljana www.islonline.com | press@islonline.com

T: +386 8 2000760 | F: +386 8 2000770