O-STA

Slovenskim železnicam zlato priznanje Turistične zveze Slovenije

Slovenske železnice prepeljejo več kot 16 milijonov potnikov na leto, s svojimi dejavnostmi pa tudi spodbujajo slovenski turizem. Da Slovenske železnice že vrsto let pomembno prispevajo k razvoju slovenskega turizma, je potrdila tudi Turistična zveza Slovenije. Podpredsednik Turistične zveze Slovenije Dominik S. Černjak je direktorju potniškega prometa Slovenskih železnic Boštjanu Korenu predal zlato priznanje za sodelovanje in podporo projektom Turistične zveze Slovenije.

Dominik S. Černjak, podpredsednik Turistične zveze Slovenije, je ob podelitvi zlatega priznanja povedal: "Slovenske železnice so s turizmom povezane prav tako dolgo kot turistična društvena organizacija, to je že dobro poldrugo stoletje, in naše sodelovanje z njimi je že tradicionalno dobro. Poleg aktivne vloge v skupnih projektih nacionalnega pomena in razpisih ter spodbujanju zdravega in varnega potovanja tudi s popusti za vožnjo z vlakom za člane turističnih društev so med drugim večkrat poskrbeli še za nagradne prevoze najboljših skupin v projektih zveze za mladino in jim omogočili spoznavanje domovine, za kar smo jim iskreno hvaležni."

Boštjan Koren, direktor PE Potniški promet, Slovenske železnice: "Vesel sem, da na Slovenskih železnicah s svojimi prizadevanji dajemo pomemben prispevek k slovenskemu turizmu in da smo za to prejeli zlato priznanje Turistične zveze Slovenije. Priznanje nam pomeni spodbudo, da bomo še naprej razvijali našo ponudbo in si prizadevali ponujati kar najboljše storitve. Verjamemo, da nam bo kot nosilcu integriranega javnega potniškega prometa uspelo sedanjim in novim potnikom ponuditi novo kakovost potovanja."