O-STA

Pravljično Celje 2010 vabi k obisku lutkovne predstave Snežinka in Rožica in na prvega izmed šestih koncertov na prostem na Glavnem trgu kjer bo nastopil Celjski dixieland ansambel

Pravljično Celje 2010 počasi stopnjuje letošnje zares pestro prireditveno dogajanje

Celje, 8. december 2010, Po uspešnem prižigu novoletne razsvetljave na Trgu celjskih knezov, ki se ga je na Miklavžev večer udeležilo okoli 2000 obiskovalcev, se dogodki v Pravljičnem Celju 2010 počasi stopnjujejo. Tako si bodo lahko otroci skupaj s starši v soboto, 11. decembra ob 11.00 v Celjskem domu na Krekovem trgu 3 ogledali lutkovno predstavo Snežinka in Rožica, v izvedbi Festivala Velenje - Lutkovnega gledališča Velenje. V ponedeljek, 13. decembra 2010 ob 20.00 pa bodo obiskovalci lahko prisluhnili prvemu brezplačnemu koncertu na prostem na Glavnem trgu (v prihodnjih dnevih se jih bo zvrstilo še kar nekaj), na katerem bodo nastopili člani zasedbe Celjski dixieland ansambel.

Cena vstopnice za ogled lutkovne predstave, ki je primerna za otroke od 3. leta dalje, je 5 EUR. Karte so na voljo v TIC Celje, na Krekovem trgu 3, kjer jih bodo lahko obiskovalci kupili tudi eno uro pred prireditvijo. Organizator in koordinator pravljičnega Celja 2010 je Zavod Celeia Celje. Projekt je omogočila Mestna občina Celje. Organizator in koordinator Pravljične dežele 2010: Vladimira Skale, V.S. Styling. Ekskluzivni radijski pokrovitelj Pravljičnega Celja in Pravljične dežele 2010 je Radio Fantasy. Pokrovitelj Pravljičnega Celja 2010 v tiskanem mediju je Novi tednik.

Lutkovna predstava Snežinka & Rožica (Festival Velenje - Lutkovno gledališče Velenje)

Pravljica o kazni, iskanju pravih vrednot, sočutju in ljubezni, ki na koncu premaga vse prepreke - tako, kot pač mora biti v pravljicah! V princa se zaljubita dve ljubki deklici, sestri Snežinka in Rožica, in mu pomagata v najhujših trenutkih.

Celjski dixieland ansambel, ki deluje od leta 1991, danes nastopa v zasedbi Andrej Koren - trobenta, Ivo Umek - klaviature, Jani Šuligoj - pozavna, Mitja Telič - bobni, Peter Jeraj - kontrabas, Andrej Cimerman - klarinet. Ansambel, ki ga je ustanovil znani celjski glasbeni delavec, žal že pokojni Edvard Goršič, odlikuje odlična izvedba dixieland glasbe. Celjski dixieland ansambel je pogost gost na prireditvah v domačem Celju, z veseljem pa se odzove tudi povabilom na gostovanja.

Več info o prireditvah Pravljičnega Celja 2010: Snežana Gabrovec, Referentka za prireditve, tel.: 03 42 87 932, mobi: 051 681 990, e-mail:snezana.gabrovec@celje.si