O-STA

Od slike do oblike

Ljubljana, 15. december 2010 - Po uspešni predstavitvi na 5. Slovenskem forumu inovacij podjetje XLAB d.o.o. z današnjim dnem tudi uradno odpira storitev PHOV. Gre za računalniško storitev v oblaku, ki omogoča trirazsežnostno digitalizacijo objektov iz množice digitalnih fotografij.

V začetku decembra je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekal 5. Slovenski forum inovacij. Med vsemi 176 prijavami, je storitev PHOV za las zgrešila 1. mesto v kategoriji inovativnih storitev. Kljub temu smo se z lastnim razstavnim prostorom uspešno predstavili, saj je storitev požela ogromno zanimanja med obiskovalci.

Z današnjim dnem lahko storitev PHOV tudi brezplačno preizkusite. Občiščite spletno stran www.phov.eu, naložite svoje digitalne fotografije in preiskusite delovanje storitve PHOV. Za lažji začetek smo na spletni strani pripravili tudi predstavitveni video, ki uporabnika na enostaven način popelje skozi postopek zajema digitalnih posnetkov.

Storitev PHOV uporabnikom prinaša številne prednosti, med katerimi so najpomembnejše naslednje:

  1. Za uporabo ne potrebujete drage opreme. Zadošča že običajen digitalni fotoaparat in računalnik s povezavo v internet.
  2. Postopek je hiter in enostaven. Zajem slik lahko opravite sami, brez domenskega strokovnjaka, ki bi moral obvladovati zapleteno strojno ter programsko opremo.
  3. Storitev PHOV je cenovno ugodnejša. V primerjavi z laserskim zajemom, ki je trenutno najpogosteje uporabljan postopek trirazsežnostne digitalizacije, je storitev PHOV cenovno privlačnejša.

Digitalizirani trirazsežnostni modeli so na voljo v različnih oblikah zapisa, primernih za nadaljno obdelavo v programskih orodjih za trirazsežnostno modeliranje, lahko pa se odločite za katero od dodatnih storitev, ki jih podjetje XLAB d.o.o. nudi v sodelovanju s partnerskimi podjetji:

  • umestitev v virtualni prostor,
  • tisk na 3D tiskalnikih,
  • izdelavo spletnih galerij ali
  • izdelavo digitalnih arhivov.

Več informacij o storitvi je na voljo na spletni strani www.phov.eu, v primeru dodatnih vprašanj, pa smo vam na voljo preko kontaktnega obrazca ali neposredno na info@phov.eu. Ob tem vas še enkrat vabimo, da fotografirate predmet, ki si ga želite ogledati v digitalni trirazsežnostni obliki. Slike nato enostavno naložite na spletno stran www.phov.eu in vaš model bo kmalu pripravljen za ogled.

Več o XLAB d.o.o.

Podjetje XLAB d.o.o., ki se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za enostaven dostop in nadzor oddaljenega namizja, sestanke in komunikacijo preko medmrežja na zahtevo, sodi v sam svetovni vrh. Tehnološko dovršeni izdelki ISL Online so združeni v poslovni paket "Vse v enem", ki nudi vsem, od malih, srednjih in velikih podjetij do posameznikov, nov, preprost in varen način dostopa do oddaljenega računalnika, sodelovanja s strankami, partnerji in zaposlenimi v dejanskem času.

Raziskovalni oddelek podjetja XLAB d.o.o. že več let uspešno sodeluje tudi pri mednarodnih in domačih razvojno-raziskovalnih projektih (XtreemOS, SLA@SOI, Odyssey...). Rezultat dobrega medsebojnega sodelovanja pri projektih je visoka tehnična usposobljenost podjetja in razvoj najsodobnejših rešitev ter storitev s področja geografskih informacijskih sistemov (prostorsko vizualizacijsko okolje Gaea).

http://xlab.si | http://research.xlab.si | http://phov.eu